Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα 17/01

Γιάννης Οικονόμου: Έρχεται σχέδιο διευκολύνσεων για τη θέρμανση

Σε μια κομβική ημέρα για την πανδημία, καθώς από σήμερα καταλογίζονται τα πρόστιμα στους 60 και άνω που έμειναν ανεμβολίαστοι έγινε η καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Κάνοντας τον απολογισμό με την συμπλήρωση μιας εβδομάδας από την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς είπε ότι συνολικά είχαμε 31.000 κρούσματα. Σημείωσε μάλιστα ότι ότι από τα συνολικά 80.000 τμήματα έμειναν κλειστά μόλις τα 3. «Το σχολικό περιβάλλον αποδείχθηκε ασφαλέστερο για τους μαθητές και αποδεικνύεται ότι με τα πρωτόκολλα προστατεύεται όχι μόνο η σχολική κοινότητα αλλά το κοινωνικό σύνολο», τόνισε .

Ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας μιλώντας για ελαφρότητα και έλλειψη μελέτης σε όσα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία. 

Η επιδημιολογική κατάσταση

Η απότομη πτώση των κρουσμάτων προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία, είπε ο κ. Οικονόμου ζητώντας όμως να μην υπάρχει εφησυχασμός. 

Δίνοντας μια εικόνα τόνισε ότι Όμικρον και Δέλτα πιέζουν το ΕΣΥ ειδικά σε εισαγωγές σε απλές κλίνες. 

Για τους άνω των 60 ο κ. Οικονόμου είπε ότι το 90% άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί. Ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. «Υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπειες θα ήταν εμπαιγμός για όσους συμμετέχουν στο μέτρο. Προαιρετική υποχρεωτικότητα δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε επίσης ότι έως τις 31/01 όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει 7 μήνες από τον εμβολιασμό τους με τις 2 δόσεις ή τρεις μήνες με το μονοδοσικό εμβόλιο θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Αλλιώς θα χάνουν όλα τα προνόμια.

Δείτε όλη την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις