Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η επικεφαλής της Sabah Media Group στο newsit.gr: Ο «επιθετικός» Μητσοτάκης, ο «αγενής» Δένδιας και οι ανοιχτές πληγές

Η επικεφαλής της Sabah Media Group στο newsit.gr: Ο «επιθετικός» Μητσοτάκης, ο «αγενής» Δένδιας και οι ανοιχτές πληγές

Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (31.05.2021), με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να επιστρέφει αμέσως στην Άγκυρα με την πολυπληθή δημοσιογραφική αποστολή που τον ακολούθησε, τόσο στη Θράκη χθες, Κυριακή, όσο και σήμερα.

Μαζί του στο αεροσκάφος και η πασίγνωστη δημοσιογράφος στην Τουρκία, Nur Özkan Erbay, επικεφαλής του γραφείου της Sabah Media Group στην Άγκυρα και της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας “Daily Sabah”.
Η Nur Özkan Erbay μίλησε στο newsit.gr για το κλίμα που επικρατεί στη γειτονική χώρα, σχετικά με την πολύμηνη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πώς βλέπει η τουρκική κοινή γνώμη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η έμπειρη δημοσιογράφος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ήταν παρούσα στην επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα, στις 15 Απριλίου, και περιέγραψε πώς είδαν οι Τούρκοι συνάδελφοι, όσα είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. “Ήταν κάπως… αγενής. Τον παρατηρούσαμε να ‘δείχνεται’΄πολύ, μπροστά στα μέσα ενημέρωσης”, είπε. Και συνέχισε: “Από τη συμπεριφορά του φάνηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάποια πρόθεση να επιλύσει τα ζητήματα που μας απασχολούν. Όταν θέλεις να τα επιλύσεις, πρώτα επικοινωνείς. Πρέπει να επικοινωνήσεις. Όλα αυτά τα χρόνια, για τα ζητήματα όπως τα νησιά, η Ανατολική Μεσόγειος, η τουρκική μειονότητα και το μεταναστευτικό, η Ελλάδα τείνει να έχει μόνιμα μία αρνητική στάση απέναντι στις διαπραγματεύσεις”.

Πάντως, επισήμανε πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν ήρθε στην Αθήνα για τη… ρεβάνς, αλλά με θετική ατζέντα. Για την έκβαση των σημερινών συναντήσεων θα ενημερώσει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

“Επιθετικός ο Μητσοτάκης”

Ερωτηθείσα ποια είναι η γνώμη των Τούρκων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Nur Özkan Erbay τόνισε πως “συγκριτικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είναι πιο επιθετικός απέναντι στην Τουρκία. Αυτό φάνηκε και από τον τρόπο που παρουσίασαν την επίσκεψη του Τσαβούσογλου τα ελληνικά ΜΜΕ. Μέσα σε 24 ώρες που τα παρακολούθησα – και χωρίς να ξέρω τη γλώσσα- δόθηκε η εικόνα ότι η Ελλάδα… ξυπνά και κοιμάται με τη σκέψη της Τουρκίας. Υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα στους λαούς, κοινή κουλτούρα, κοινή ιστορία… αλλά αυτό δεν φαίνεται να το αναγνωρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όποια πρόταση επίλυσης κι αν κάνει η Τουρκία, η Ελλάδα την αρνείται”.

Click4more: Click4more: «Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 14 Ιουνίου – Οι συμφωνίες για την πανδημία και «συγχαρίκια» για την Εφές

Η ίδια επισήμανε πως για την τουρκική κυβέρνηση παραμένει… ανοιχτή η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016, και στους οποίους η χώρα μας έδωσε άσυλο.
Ολοκληρώνοντας, η Nur Özkan Erbay εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθεί το κλίμα των σημερινών συναντήσεων και πώς αυτές θα επηρεάσουν την συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις