Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ΕΡΤ χαιρετίζει, η κυβέρνηση “πυροβολεί” τη ΝΔ για την άρση του εμπάργκο

Η ΕΡΤ χαιρετίζει, η κυβέρνηση “πυροβολεί” τη ΝΔ για την άρση του εμπάργκο

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εμμέσως επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ.

Η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να άρει το εμπάργκο στην ΕΡΤ έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την διοίκησή της, στάθηκε όμως αφορμή για να περάσει στην αντεπίθεση ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος.

Ο κ. Κρέτσος σε δήλωσή τους δεν χάνει την ευκαιρία να θυμίσει το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ “σφάζει με το γάντι” τη ΝΔ, αναφέροντας πως η κυβέρνηση “αντιμετωπίζει με κατανόηση την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της να δικαιολογήσουν τη θεαματική μεταστροφή τους.

Ολόκληρη η δήλωση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής

«Καλωσορίζουμε την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη να άρουν τον αποκλεισμό παρουσίας στελεχών τους στη δημόσια τηλεόραση. Προφανώς, έστω και καθυστερημένα, αναγνωρίζουν εμπράκτως το σημαντικό θεσμικό ρόλο τον οποίο επιτελεί η ΕΡΤ στην ενημέρωση των πολιτών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στην ενίσχυση της πολυφωνίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ευτυχώς για τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, η ΕΡΤ –την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκλεισε μέσα σε μια νύχτα με αυταρχισμό και αλαζονεία– λειτουργεί και, μάλιστα, με τρόπο δημοσιογραφικά άρτιο και δημοκρατικό, ώστε να προσφέρει ελεύθερο βήμα λόγου σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Αντιμετωπίζουμε, τέλος, με κατανόηση την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της να δικαιολογήσουν τη θεαματική μεταστροφή τους».

Η κριτική της ΝΔ που “ενόχλησε” την κυβέρνηση

Η επίθεση του κ. Κρέτσου οφείλεται προφανώς στην κριτική που ασκούσε η ΝΔ στην ΕΡΤ και την κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την άρση του εμπάργκο.

«Η ΝΔ δεν τρέφει την αυταπάτη ότι η ΕΡΤ μπορεί ξαφνικά να μεταβληθεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλουραλιστική και σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση που αξίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Υπενθυμίζεται επιπλέον ότι αμέσως μετά το εμπάργκο, ακόμη και σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να παραδέχονται δημοσίως “την ύπαρξη παραδιοίκησης και καθεστώτος ιδιοτελών συμφερόντων” στην ΕΡΤ, ενώ μάλιστα είχαν προηγηθεί αλληλοκαταγγελίες στελεχών της για σκάνδαλα, τα οποία εξυπακούεται ότι θα ερευνήσει μέχρι κεραίας η επόμενη διακυβέρνηση», ήταν άλλη μια αιχμηρή αναφορά στην ανακοίνωση της ΝΔ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις