Πολιτική

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον Γρηγόρη Ψαριανό για επίθεση σε δημοσιογράφο

Τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Κατερίνα Βλαχοδήμου εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, με αφορμή την «ανοίκεια και κυρίως εντελώς αστήρικτη επίθεση» από τον βουλευτή του «Ποταμιού» Γρηγόρη Ψαριανό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι βουλευτές που έχουν διατελέσει και δημοσιογράφοι, οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν εκφράσεις για «μονταζιέρα» και «Βούτσης Πρακτορείο Ειδήσεων», πολύ περισσότερο όταν εν γνώσει τους, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 
Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές πρακτικές κατά των κοινοβουλευτικών συντακτών και του δημοσιογραφικού κλάδου γενικότερα και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες ενέργειες στο μέλλον.
 
Επίσης, τονίζει ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τους επαγγελματίες δημοσιογράφους που ασκούν το καθήκον τους με απόλυτη επαγγελματική συνέπεια και τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καταλήγει η Ένωση Συντακτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τριπλό «χαστούκι» στην Τουρκία από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο, μήνυμα για το καλώδιο GSI
Κοινό μέτωπο των τριών χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο - Απορρίπτουν τις μονομερείς διεκδικήσεις και προειδοποιούν κατά της παρεμπόδισης ενεργειακών έργων
Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ
Βίντεο Τσίπρα από το Παρίσι: «Η νίκη των Γάλλων διαδηλωτών θα είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης»
Μήνυμα αλληλεγγύης στους νέους και στα συνδικάτα από τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ, που καλεί την ευρωπαϊκή Αριστερά να ενισχύσει τη συνεργασία της απέναντι στις ανισότητες και την Ακροδεξιά
Αλέξης Τσίπρας
7
Πολάκης κατά Πατούλη: Πορίσματα «φωτιά» για την Περιφέρεια Αττικής – Ζητά διώξεις, συλλήψεις και επιστροφή χρημάτων
Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον οικονομικό εισαγγελέα για συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ και τη διαχείριση του ΕΔΣΝΑ - «21 μήνες στο συρτάρι είναι αρκετοί»
Παύλος Πολάκης και Γιώργος Πατούλης
Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Πακέτο 6+2 μέτρων για τους δήμους – 540 εκατ. ευρώ για ανακύκλωση και ενεργειακά χρέη
«Στόχος μας όχι το ιδανικό, αλλά να πετύχουμε το δυνατό» - Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος, 200 εκατ. ευρώ ετησίως για την οδοποιία και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Κυριάκος Μητσοτάκης, ομιλία ΚΕΔΕ