Πολιτική

Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή για το «Qatar Gate»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή του Χάρεν για την υπόθεση “Qatar Gate”, όπως αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη, ενώ σε ένα μήνα θα κριθεί εκ νέου αν συνεχίσει ή όχι να είναι κρατούμενη. 

Στο πλαίσιο μιας ευρείας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για την υπόθεση “Qatar Gate”, η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε σήμερα (19.01.2023) το πρωί ενώπιον του Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών. Το απόγευμα αποφασίστηκε ότι θα παραμείνει προφυλακισμένη, έχοντας δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης μέσα σε 24 ώρες. Στη περίπτωση αυτή θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγοριών του Εφετείου Βρυξελλών 
εντός δύο εβδομάδων. Ωστόσο, ο δικηγόρος της, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, γνωστοποίησε την απόφαση να μην ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης. 

Στην απολογία της, η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει ένα παιδί 22 μηνών που δεν μπορεί να μένει μόνο του, καθώς το βλέπει μόνο μια φορά τον μήνα. Ανέφερε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, τονίζοντας ότι άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ενώ η ίδια είναι στη φυλακή.

Στην απόφαση για την Εύα Καϊλή αναφέρεται: “Στο πλαίσιο ευρείας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας σχετικά με φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου”.

“Μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης της Καϊλή”

Νωρίτερα, ενώπιον των δημοσιογράφων, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, μετέφεραν την ενόχλησή της για τις συνθήκες κράτησης της. Μάλιστα, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για “βασανιστήρια” και “μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης” αναφέροντας ότι για 16 ώρες την είχαν στην απομόνωση και δεν μπορούσε να ζεσταθεί.

“Δεν της επέτρεψαν να κοιμηθεί για 16 ώρες. Και σε αυτό το διάστημα, όπως συμβαίνει με όλες τις γυναίκες μία φορά τον μήνα, είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί. Όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα. Αυτά μου είπε η κυρία Καϊλή να σας μεταφέρω”, δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

“Δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω ότι είναι αθώα”, εξήγησε σε άλλο σημείο ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης σε Αλέξη Τσίπρα: Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε στο εξωτερικό, συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα
«Ο Αλέξης Τσίπρας, ξέχασε, όμως, κάτι βασικό, δεν πήγε ως τουρίστας, πήγε ως πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Αλέξης Τσίπρας: Από το Παρίσι στις γειτονιές, το στοίχημα του «προοδευτικού μετώπου»
Το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόταν τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και μιλούσε για το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου. Λίγες ώρες αργότερα, στο Παρίσι, συναντούσε τον δήμαρχο της πόλης και ζητούσε συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι 6
Οι ΗΠΑ δίνουν μέχρι και 20 εκατ. δολάρια για πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Οι πληροφορίες αυτές για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό», όπως επίσης τους «επιστήμονες», ή «τις μετακινήσεις»
Majid Asgaripour
Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τις NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου – «Σαφές το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας»
.«Οι εργασίες του VB Abeille Marengo θα προχωρήσουν βάσει του επιχειρησιακού προγραμματισμού της εταιρείας, σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας»
Abeille Marengo, γαλλικό ερευνητικό 83