Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τους Ελβετούς που έδωσαν μάχη με τις φωτιές στον Έβρο

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τους Ελβετούς που έδωσαν μάχη με τις φωτιές στον Έβρο
ΑΠΕ ΜΠΕ

Με τους Ελβετούς που συμμετείχαν στις πολυήμερες προσπάθειες για να σβήσουν οι φωτιές στον Έβρο συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Τα συγχαρητήρια της κ. Σακελλαροπούλου δέχτηκε και η Ελληνίδα πιλότος πυροσβεστικού αεροσκάφους, η οποία πήρε μέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τα μέλη της Ελβετικής Αποστολής που με ελικόπτερα αντιμετώπισαν τις φωτιές στον Έβρο και τον πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα, Στέφαν Έστερμαν.

Τα μέλη της Αποστολής και ο πρέσβης υποδέχθηκαν την κ. Σακελλαροπούλου μπροστά από τα ελικόπτερα SUPER PUMA και CANADAIR στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου και στη συζήτηση που είχαν την ενημέρωσαν για τη συνεισφορά τους στο έργο της κατάσβεσης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς ευχαρίστησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Εικόνες από τις συναντήσεις της κ. Σακελλαροπούλου:

Τα μέλη της Ελβετικής Αποστολής είναι 26 και τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου αναχωρούν για την πατρίδα τους.

Την ώρα που η κ. Σακελλαροπούλου συνομιλούσε με τους Ελβετούς προσγειώθηκε ένα μικρό αεροσκάφος, που παίρνει μέρος στην κατάσβεση πυρκαγιών, και κατέβηκε από αυτό η Ελληνίδα πιλότος της πολιτικής αεροπορίας, Ελισάβετ Βουρνάζου, ηλικίας 43 χρονών.

Μόλις την είδε η κ. Σακελλαροπούλου, όπως φαίνεται στην άνω φωτογραφία, έσπευσε να τη γνωρίσει, την έσφιξε στην αγκαλιά της, τη συνεχάρη και εξήρε το γεγονός ότι είναι μία γυναίκα σε τέτοια θέση.

Ο ρόλος της κ. Βουρνάζου είναι να συντονίζει τους πιλότους και την επικοινωνία.

Ενημέρωση για τις πυρκαγιές και τις συνέπειες τους

Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές στον Έβρο και τις συνέπειες τους, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις