Πολιτική

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ορκίστηκε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα – Η πρωτιά και τα χαμόγελα

Κατά την ορκωμοσία τονίστηκε ότι η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ θα έχει ως αποστολή την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ορκίστηκε επίσημα ως η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα (29.09.2025).

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι μάλιστα η πρώτη γυναίκα πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Κατά την ορκωμοσία τονίστηκε ότι η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ θα έχει ως αποστολή την προώθηση των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα που είναι μια συμμαχική χώρα στο ΝΑΤΟ.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Μάικλ Ρήγας, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τη Διαχείριση και τους Πόρους και ο Μάικλ Κράτσιος, επικεφαλής τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

Το παρών έδωσε επίσης ο πρόεδρος της οργάνωσης «Greeks for Trump», Χρήστος Μαραφάτσος, καθώς και ο γιος της νέας πρέσβειρας.

Την είδηση δημοσίευσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, στη σελίδα της στο Facebook: 

«Σήμερα, η Kimberly Guilfoyle ορκίστηκε επίσημα στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, ως η επόμενη Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, και πρώτη γυναίκα Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελληνική Δημοκρατία. Εκφράζουμε τα θερμότερα συγχαρητήριά μας στην Πρέσβη Guilfoyle και προσβλέπουμε στην προώθηση των συμφερόντων των Η.Π.Α. και την ενίσχυση της συνεργασίας μας με τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ Ελλάδα υπό την ηγεσία της!».

 

Η πρώην εισαγγελέας και δημοφιλής παρουσιάστρια του Fox News, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με την οικογένεια Τραμπ, είχε προταθεί για τη θέση της Αμερικανίδας πρέσβη στην Ελλάδα από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2024. Η επικύρωση του διορισμού της από την ολομέλεια της Γερουσίας, έστω και με καθυστέρηση, άνοιξε τον δρόμο για την τοποθέτησή της.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Γκίλφοϊλ αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το λεκτικό επεισόδιο του Νίκου Παππά στο Κολωνάκι και η μήνυση - «Άγνωστος άνδρας με απείλησε και προσπάθησε να με χτυπήσει»
Η πλευρά του άγνωστου άντρα υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο Νίκος Παππάς χρησιμοποίησε την ιδιότητά του, λέγοντας τη φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι Ευρωβουλευτής, θα δεις τι έχει να γίνει»
Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς 19