Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε τη ΔΕΗ με ζημιές πάνω από 1 εκατ. ευρώ την ημέρα”!

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε τη ΔΕΗ με ζημιές πάνω από 1 εκατ. ευρώ την ημέρα”!
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ έχει το αποψινό ναυάγιο της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΔΕΗ, κηρύσσοντας άγονο τον διαγωνισμό, ο βουλευτής Τρικάλων κ. Σκρέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η αποτυχία του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης της ΔΕΗ είναι η κορυφή στο παγόβουνο του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησε με τους χειρισμούς της την τελευταία τετραετία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας.

Με την εγκληματική τους ανευθυνότητα, ο κ. Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί έφεραν τη ΔΕΗ στο χείλος της χρεωκοπίας, με ζημιές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ την ημέρα. Το ναυάγιο της λιγνιτικής αποεπένδυσης της ΔΕΗ ανοίγει το δρόμο σε επικίνδυνες εξελίξεις, τόσο για την ίδια την Επιχείρηση, όσο και γενικότερα για τον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να αφήσει την Επιχείρηση να καταρρεύσει. Θέλουμε και μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση, ώστε να διασφαλίσουμε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε μια ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού με προσιτές τιμές για την παραγωγή, το εμπόριο και τα νοικοκυριά”, καταλήγει στη δήλωσή του ο τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος της ΝΔ.

πηγή: ΝΔ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις