Κυριακή, 19 Μαΐ
28oC Αθήνα

Η Μέρκελ βγάζει το… μάτι των Ευρωπαίων και διαλύει την Ευρώπη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τον Τσίπρα φοβούνται, τον έβαλαν στο στόχαστρο, τον θεωρούν απειλή για την Ευρώπη και το ευρώ, γιατί τάχατες με τη στάση του θα τα διαλύσει όλα.

Ε, ρε ανιστόρητοι κουτόφραγκοι που δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας. Ποιος Τσίπρας, ποιος ΣΥΡΙΖΑ και κουραφέξαλα, απειλεί το ευρώ.

Η μεγαλύτερη απειλή είναι η Ανγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όλοι οι Γερμανοί αρχιερείς της λιτότητας.
Για δείτε λίγο και θα καταλάβετε. Η Μαρίν Λεπέν χτυπάει την πόρτα του Elysee στο Παρίσι, οι ευρωσκεπτικιστές σε όλες τις χώρες κερδίζουν έδαφος, οι ακροδεξιοί δυναμώνουν και το τελευταίο, το 40% των Ιταλών θέλει επιστροφή στη λιρέτα όταν το ποσοστό αυτό πέρυσι ήταν 25% περίπου.

Πάνε καλά αυτοί εκεί στο Βερολίνο; Δεν καταλαβαίνουν ότι το γινάτι βγάζει μάτι; Να τους θυμίσω τι έπαθαν οι Ελληνες στην Τροία όταν θύμωσε ο Αχιλλέας με το γινάτι του Αγαμέμνονα και δεν πολεμούσε; Εγώ ήμουν εκεί και τα είδα με τα ίδια τα μάτια μου.

Ετσι και τώρα το γερμανικό γινάτι με τη λιτότητα βγάζει το μάτι των Ευρωπαίων. Και επειδή πολύ λογικά οι άνθρωποι δεν θέλουν να μείνουν μονόφθαλμοι, γυρίζουν τα μάτια τους αλλού.

Να μου το θυμηθείτε με το γερμανικό ιμπέριουμ η Ευρώπη δεν θα τα πάει καθόλου καλά. Εγώ τουλάχιστον δεν την βλέπω καθόλου καλά. Οι μαντικές μου περγαμηνές μου λένε πως η Μέρκελ θα αναγκαστεί να κάνει στροφή. Αν, όμως, παρελπίδα πέσω έξω (γιατί μπορεί να είμαι μάντης αλλά δεν παύω να είμαι και άνθρωπος και όχι ο Δίας), κλάφτα Χαράλαμπε (συγγνώμη Αγαμέμνονα ήθελα να πω) για την Ευρώπη. Αρχαία Ελλάδα θα γίνει…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε