Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Η Μήδεια έφερε διχόνοια – Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την κακοκαιρία

Η Μήδεια έφερε διχόνοια – Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την κακοκαιρία

Το κλείσιμο της εθνικής οδού από τη Λαμία ως την Αθήνα στάθηκε η αφορμή για αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δράσαμε προληπτικά» για την ασφάλεια των πολιτών δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, τονίζοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος και βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για την αποτροπή και την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται από την κακοκαιρία.

Πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις και αναπτύσσονται όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους διαβεβαίωσε ο κ. Ταραντίλης, ενώ ειδικότερα για την εθνική οδό η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει από τις 13:00 ως τις 19:00 και στη συνέχεια να κλείσει για 24 ώρες, δηλαδή μέχρι αύριο το βράδυ στις 7.

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη «έκοψε» για άλλη μια φορά τη χώρα στα δύο. Για μια ακόμη φορά η χώρα εμφανίσθηκε χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό, χωρίς εφαρμογή πολιτικών πρόληψης σε όλα τα επίπεδα» είχε κατηγορήσει νωρίτερα την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δήλωση του τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. τουΚ. Ζαχαριάδη, του αναπληρωτή τομεάρχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μ. Χατζηγιαννάκη και της αναπλ. Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Χ. Καφαντάρη.

«Για μια ακόμη φορά η χώρα εμφανίσθηκε χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμένο, χωρίς εφαρμογή πολιτικών πρόληψης σε όλα τα επίπεδα. Δεν αρκεί να υπάρχουν έτοιμες αλατιέρες και εκχιονιστικά, πρέπει και να επεμβαίνουν» τόνισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή διαβεβαιώσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ νωρίτερα σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ 100,3 είχε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η Εθνική Οδός έκλεισε με δική του απόφαση «για να μην εγκλωβιστεί και κινδυνέψει κανείς, καθώς η χιονόπτωση είναι σφοδρή».

Η κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες, αν δεν είναι απολύτως αναγκαίο, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, και συστήσει προσοχή καθώς από το βράδυ η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη, ειδικότερα σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις