Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Η ΝΔ ανάβει τον γαλάζιο πυρσό και στέλνει μήνυμα στους δεξιούς ψηφοφόρους – Η στρατηγική στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές

Η ΝΔ ανάβει τον γαλάζιο πυρσό και στέλνει μήνυμα στους δεξιούς ψηφοφόρους – Η στρατηγική στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές

Με ένα παλιό σύνθημα της Ν.Δ., “κάθε νίκη ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη”, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε χτες στις προσυνεδριακές διαδικασίες για το 15ο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 5 έως 7 Απριλίου.

Ένα συνέδριο στο οποίο καλείται να δώσει το παρών σύσσωμη η Ν.Δ. για να στείλει μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης, και θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς η Ν.Δ. θα γιορτάσει ταυτόχρονα τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα με τα 50 χρόνια από την ίδρυση της κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σε έναν χώρο, το Ζάππειο, όπου έβαλε την υπογραφή του για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με το βλέμμα δεξιότερα της ΝΔ

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή του προσυνεδρίου, δεν ήταν τυχαία. Πέρα από συμβολική αξία, υπηρετεί και τη στόχευση της Ν.Δ. να συσπειρώσει τους δεξιούς ψηφοφόρους της Βόρειας Ελλάδας που, όπως αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις, κοιτούν και δεξιότερα, προς την πλευρά της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου και της Νίκης του Δημήτρη Νατσιού.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για “κομματίδια” που… “βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους”. “Είναι αυτά που κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν, προσέξτε, πατριωτικά συνθήματα.. Και όπως έλεγε και ο Samuel Johnson, «ο ψευτοπατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα»” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Άναψε ξανά ο… γαλάζιος πυρσός

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θέλησε να απευθυνθεί και στο συναίσθημα και το θυμικό του δεξιού ψηφοφόρου, όπως εκτιμούσαν κάποια στελέχη, με την επιλογή του το σήμα του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου – ορόσημου για τις Ευρωεκλογές, να είναι η φλόγα του γαλάζιου πυρσού, που για χρόνια ήταν το έμβλημα της Ν.Δ..

“Ένα ξεχωριστό έμβλημα θα μας συντροφεύει στο εξής. Αφιερωμένο στην επέτειό μας, με σήμα των δοξασμένο τίτλο της Νέας Δημοκρατίας, τον αριθμό 50 του χρυσού Ιωβηλαίου της και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού, αυτού που καίει στις καρδιές μας φωτίζοντας το αύριο” δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

“Όχι” στη χαλαρή ψήφο

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους δεξιούς ψηφοφόρους προειδοποίησε για μια “μετωπική αντιπαράθεση” με τους πολιτικούς αντιπάλους “με φόντο ευρωπαϊκό, αλλά περιεχόμενο εθνικό” και έστειλε μήνυμα κατά της “χαλαρής” ψήφου.

“Το πρωί της 9ης Ιουνίου όλα ξεκινούν από την αρχή. Το κοντέρ μηδενίζεται… Οι κάλπες των ευρωεκλογών δεν προσφέρονται για αδράνεια: γιατί η αμφισβήτηση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να κλονίσει κατακτήσεις που τώρα θεωρούνται δεδομένες, περιορίζοντας την ορμή του τόπου προς τα εμπρός” τόνισε χαρακτηριστικά.

Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών

Από τη συμπρωτεύουσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τα διακυβεύματα που θα προτάξει η Ν.Δ. στο δρόμο για την πολιτική μάχη της 6ης Ιουνίου.

“Είναι μία αναμέτρηση διπλά σημαντική καθώς, από την μία πλευρά, θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών. Και αν θα πετύχει, τελικά, τους στόχους με ορίζοντα το 2027” δήλωσε. ”Από την άλλη, αυτές οι ευρωκάλπες θα αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποιο είναι το κόμμα που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της. Αλλά και ποιο θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών. Με άλλα λόγια, ποια παράταξη θα είναι δοκιμασμένη και ικανή, ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

“Μετωπική” επίθεση σε Κασσελάκη και Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός επετέθη “μετωπικά” στη σημερινή αλλά και την προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι για μικροκομματικούς λόγους διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό, κι αυτό με αφορμή το ψήφισμα – “ντροπή”, όπως το χαρακτήρισε, στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, με το οποίο, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, “ζητά μέχρι και τη διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα”.

“Αναφέρθηκαν στο Κράτος Δικαίου… όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως ήταν λάθος η στοχοποίηση των αντιπάλων του με τη σκευωρία Novartis. Όπως και η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια” πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι “για αυτά τα σκάνδαλα το Ειδικό Δικαστήριο έχει καταδικάσει δύο υπουργούς του”.

Στο στόχαστρο του βρέθηκε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και για τις εταιρείες του στο εξωτερικό, που βάσει νόμου, που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα, απαγορεύεται ρητά να κατέχει αρχηγός πολιτικού κόμματος.

“Όπως φαίνεται, στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται ο κ. Κασσελάκης αν έχει εταιρίες. Και εκείνος πώς απαντά; Λέγοντας ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του! Όμως, στο μεταξύ αυτές οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του” δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι “μία τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το Κράτος Δικαίου, μπορεί να κάνει σημαίες του”.

“Ξεθυμασμένο κόκκινο το ΠΑΣΟΚ”

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αναδείξει τον διαγκωνισμό του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ για την κυριαρχία στον προοδευτικό χώρο και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην πολιτική σκηνή.

Έτσι, με αφορμή το “όχι” των δύο κομμάτων στο νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, καταλόγισε στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι με τη θέση του μπέρδεψε και τους βουλευτές του που ήξεραν το ΠΑΣΟΚ… “πράσινο, αλλά τώρα το βλέπουν ξεθυμασμένο κόκκινο”.

Ο στόχος της Ν.Δ. στις επερχόμενες ευρωεκλογές είναι να διατηρήσει την πολιτική της κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό, με ποσοστό που δεν θα είναι μικρότερο από αυτό των Ευρωεκλογών του 2019, όταν έλαβε 33,12%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις