Πολιτική

Η ΝΔ διέγραψε τον “τουρκοφάγο” Αντιπεριφερειάρχη Χίου

Με μια λιτή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΝΔ γνωστοποίησε τη διαγραφή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, ο οποίος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με ρατσιστική του ανάρτηση στο Facebook.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, είναι αυτονόητο, ότι βρίσκεται πλέον εκτός Νέας Δημοκρατίας».

Το όλο ζήτημα προέκυψε με αφορμή ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις από μέρους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή των Οινουσσών.

«Το σύνθημα των καταδρομέων μας με το οποίο συμφωνώ απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Έχουμε, ένα γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!» σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης. Επίσης αναφερόταν στην πολιτική της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας: «Γνωρίζουμε, λέει ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα!».

Στον αντιπεριφερειάρχη έσπευσε να απαντήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του. Καλούσε επίσης από τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί στο ζήτημα.

Με δηλώσεις τους την ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη καταδίκασαν τόσο η περιφερειάρχης βορτείου Αιγαίου όσο και όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναστάτωση προκάλεσαν και σε αυτοδιοικητικούς φορείς της απέναντι μικρασιατικής ακτής όσο και μεταξύ τουριστικών παραγόντων της Τουρκίας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι αυτές δυναμιτίζουν το τουριστικό κύμα προς τη Χίο ,Τούρκων επισκεπτών από τη Σμύρνη, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για την 28η Οκτωβρίου: «Η Ελλάδα μπορεί όχι μόνο να αποτρέπει, αλλά και να κατατροπώνει κάθε απειλή»
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Η αναφορά στην εθνική ομοψυχία και τα νέα οπλικά συστήματα
Κωνσταντίνος Τασούλας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 28η Οκτωβρίου
Απέρριψαν τα αιτήματα Καρυστιανού για κατάθεση στεφάνου για την 28η Οκτωβρίου: «Ήρθε η ώρα να χάσουν την εξουσία και να λογοδοτήσουν»
Η επικεφαλής της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» καταγγέλλει στοχευμένο αποκλεισμό του κινήματος από τις επίσημες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - «Μου είχαν πει ότι η πολιτική είναι βρώμικη, το βιώνω καθημερινά»
Μαρία Καρυστιανού, Ελπίδα για τη Δημοκρατία
17