Σάββατο, 24 Φεβ.
14oC Αθήνα

Η Νίκη Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές

Η Νίκη Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές

Ορατό είναι σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως το ενδεχόμενο να γίνει εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές (μετά τις ευρωεκλογές).

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, τόνισε σήμερα (2.12.2023) μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το θέμα της επιστολικής ψήφου ότι το θέμα της εφαρμογής της στις εθνικές  εκλογές είναι σύνθετο, και η κυβέρνηση πάει βήμα – βήμα, αλλά επισήμανε ότι το όλο ζήτημα θα τεθεί υπό συζήτηση.

«Το θέμα είναι πιο σύνθετο, έχει περισσότερες παραμέτρους, περισσότερες ρυθμίσεις. Πάμε βήμα – βήμα. Αυτή τη στιγμή η πρωτοβουλία εντοπίζεται στο θέμα των ευρωεκλογών, και της διεξαγωγής τυχόν δημοψηφισμάτων. Από εκεί και πέρα θα το συζητήσουμε και σε άλλες εκλογικές διαδικασίες», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως για την επιστολική ψήφο.

Όσο για το θέμα της «ασφάλειας» της επιστολικής ψήφου η υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι είναι «απολύτως διασφαλισμένη» σε όλα της τα στάδια..

«Η λύση την οποία προτείνουμε και θα συζητήσουμε αναλυτικά με τα κόμματα, ενσωματώνει όλες τις δικλείδες ασφαλείας που μας υπαγορεύει ο ΟΑΣΕ ο οποίος έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές για τις χώρες που εφαρμόζουν το σύστημα της επιστολικής ψήφου», δήλωσεη Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι οι φάκελοι της επιστολικής ψήφου καθώς και η κάλπη στην οποία θα μπαίνει αυτή, θα φυλάσσονται από την αστυνομία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κλειστό κύκλωμα κάλυψης και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ θα έχει προηγηθεί, κατά την παραλαβή τους, η εφαρμογή ισχυρών δικλείδων ασφαλείας που θα διασφαλίζουν την ταυτοπροσωπία.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε επίσης ότι έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με τα κόμματα και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως ανοιχτή «σε κάθε συζήτηση, σε κάθε προβληματισμό, σε κάθε πρόταση που μπορεί να έχουν τα κόμματα της Βουλής για βελτιώσεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις