Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

Από την Ολομέλεια της Βουλής με την ψήφιση της τροπολογίας την Παρασκευή θα καθοριστεί ο αριθμός των τηλεοπτικών σταθμών που θα αδειοδοτηθούν. Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους κατά την κοπή της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών. 

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε πως θα υπάρχει μια εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά του αριθμού των καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας που θα δημοπρατηθούν από την κυβέρνηση και η Ολομέλεια θα είναι εκείνη που με την ψήφιση της τροπολογίας θα αποφασίσει.

Ο κ. Βούτσης έκανε γνωστό ότι ο διαγωνισμός δεν θα είναι ένας για όλες τις παρεχόμενες πανελλήνιας εμβέλειας άδειες, αλλά θα γίνεται ένας – ένας ξεχωριστά μέχρι να συμπληρωθεί ο παρεχόμενος αριθμός αδειών και προφανώς σε αυτές τις διαγωνιστικές φάσεις θα μπορούν εκ νέου να θέτουν πάλι υποψηφιότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Ερωτηθείς για την ασκούμενη κριτική ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση αντί να καθορίσει διά του υπουργού Επικρατείας τον αριθμό αδειών την μεταφέρει «τυπικά» στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 βουλευτών της συγκυβέρνησης, ο κ. Βούτσης, έδωσε μια απάντηση με θεσμικό «κέλυφος» λέγοντας ότι η διαφορά είναι πως η κυβέρνηση ασκεί την εκτελεστική εξουσία, ενώ η Βουλή τη νομοθετική, και αυτή τόνισε «δεν είναι μια μικρή… διαφορά».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει διακομματική συναίνεση για την εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ και όπως είπε «αυτοί που συνεχώς αρνούνται πρέπει να λάβουν τις ευθύνες τους…» Υπογράμμισε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης και της Βουλής είναι από την στιγμή που θα προκύψει η συγκρότηση του ΕΣΡ να υπάρξουν και νέες ουσιαστικές αυξημένες αρμοδιότητες που θα δοθούν στην Ανεξάρτητη Αρχή για να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο της.

Ο κ. Βούτσης έδειξε ότι η κυβέρνηση την ερχόμενη Παρασκευή προετοιμάζεται για μια ακόμη μετωπική σύγκρουση με την αντιπολίτευση με φόντο… “την διαπλοκή που εξυπηρετούν και ασκούν τα ΜΜΕ”. Εκεί, είπε θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικά για τα πόσα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας μπορεί να αντέξει η Ελλάδα και πόσα κανάλια έχουν αντίστοιχα οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κανάλια που για να λειτουργήσουν να μην έχουν ανάγκη ή να σπρώχνονται στη διαπλοκή.

Ο κ. Βούτσης, ερωτηθείς για το χρόνο που θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών τον προσδιόρισε περί τα τέλη Φεβρουαρίου.
Το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, κυριάρχησε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε