Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε την έδρα Ηλιόπουλου και ορκίζεται την Παρασκευή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Πόπη Τσαπανίδου, όπως ήταν αναμενόμενο, θα λάβει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου μετά την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μετά τη συνάντησή της με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου Μανώλη Καπνισάκη το πρωί της Τρίτης (27.08.24) η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε τελικά την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου και τώρα αναμένεται η ορκωμοσία της ως βουλευτής Επικρατείας του κόμματος την ερχόμενη Παρασκευή (30.08.24). 

Η κυρία Τσαπανίδου ήταν εξαρχής η πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του κ. Ηλιόπουλου.

Αύριο, Τετάρτη στη Βουλή αναμένεται να γίνει και θεσμικά η ενημέρωση. 

Η ίδια η Πόπη Τσαπανίδου σε ανάρτησή της αναφέρει ότι αποδέχεται την έδρα: 

 

«Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή. Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία», γράφει η Πόπη Τσαπανίδου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών
O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ έληξε, η έξοδος προς την ΕΛΑΣ μόλις αρχίζει
Η προθεσμία της Κουμουνδούρου πέρασε χωρίς παραιτήσεις. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στους τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να παραδώσουν τις έδρες τους και να κάνουν το επόμενο βήμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Σε ό,τι μας αφορά, αυτήν την εβδομάδα προχωρήσαμε σε νέα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 42