Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η πρώτη αντίδραση της Β. Θάνου μετά τη μήνυση του Βγενόπουλου για δωροληψία

Η πρώτη αντίδραση της Β. Θάνου μετά τη μήνυση του Βγενόπουλου για δωροληψία

 Άμεση είναι η αντίδραση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου στην μήνυση που κατέθεσε σε βαρος της ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, την οποία κατηγόρησε για δωροληψία. 

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κάνει λόγο για “αθλιότητες, κατασκευασμένα, αισχρά ψεύδη” και τονίζει: “μόλις πάρω τη μήνυση στα χέρια μου και ενημερωθώ θα καθορίσω τις περαιτέρω ενέργειες μου”.

Σημειώνεται πως πριν από ένα μήνα περίπου η πρόεδρος του Αρείου Πάγου με ανακοίνωση της είχε αναφερθεί στις “βολές” που δέχεται “από ορισµένα πρόσωπα, τα οποία παραπληροφορούν τους ΄Ελληνες πολίτες, προσπαθώντας να κλονίσουν την εµπιστοσύνη τους προς τον θεσµό και προς το πρόσωπό µου, επειδή, προφανώς, «ενοχλούνται», διότι, µε την ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων µου”.

Εν τω μεταξύ, τον ΄Αρειο Πάγο επισκέφθηκε σήμερα για ευχές ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για τα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συναντήθηκε με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου. Μάλιστα συνέπεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος το διάστημα κατά το οποίο ήταν στο γραφείο της κυρίας Θάνου για ευχές να παραχωρεί την συνέντευξη Τύπου ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο ο κ. Παπαγγελόπουλος για το εάν θα απαντήσει σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΜΙG, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι «δεν ασχολείται με τον κ. Βγενόπουλο».

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εντάσσει και τη σημερινή μήνυση σε βάρος της από τον επιχειρηματία, Α. Βγενόπουλου.

Ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου για απόπειρα δωροληψίας της. Μάλιστα έκανε λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση εκτός από την κυρία Θάνου, και για φίλη της επιχειρηματία καθώς και συγγενικών της προσώπων. Η μήνυση διαβιβάστηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου επειδή στρέφεται κατά δικαστικού λειτουργού.

Η μηνυτήρια αναφορά η οποία δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα αφορά τα αδικήματα της εμπορίας – επιρροής, απόπειρα εκβίασης, παράβασης καθήκοντος.

Ο κ.Βγενόπουλος είπε ότι οι παράνομες πράξεις των υπόπτων, έχουν να κάνουν τόσο με τις δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο δύο εκ των συνεργατών του κ. Βγενοπούλου, και πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, των κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, όσο και με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών κυρίας Γεωργίας Τσατάνη.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Τσατάνη έγινε γνωστή από την καταγγελία που έκανε σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατηγορώντας τον για παρεμβάσεις στο έργο της στην υπόθεση Βγενοπούλου.

«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Βγενοπουλος. «Για την ακρίβεια μου ζητήθηκε … Βιβλιοθήκη, μεγάλος αριθμός βιβλίων δηλαδή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε