Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η πρώτη… συναίνεση Μητσοτάκη – ΣΥΡΙΖΑ: Ορίζονται τα μέλη του ΕΣΡ

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Μετά από επικοινωνία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη “σφραγίστηκε” η συναίνεση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας για τον ορισμό των νέων μελών του ΕΣΡ. Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει η Διάσκεψη των προέδρων.

Την ερχόμενη Τρίτη (19.01.2016), κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει ο ορισμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη (14.01.2016) Διάσκεψη των Προέδρων όπου αναμενόταν να προχωρήσει στην εκλογή των μελών του ΕΣΡ δεν θα γίνει εξαιτίας της συνεδρίασης της Κ.Ο. της ΝΔ.

Έτσι, η Διάσκεψη θα συνέλθει την άλλη Τρίτη και σύμφωνα με πληροφορίες σε επικοινωνία προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον νέο πρόεδρο τη Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπήρξε η δέσμευση του δεύτερου ότι «θα πρέπει να τελειώσουμε με την εκκρεμότητα αυτή».

Έτσι, με συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στα πρόσωπα, συμπληρώνονται τα 4/5 της Διάσκεψης που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για τον ορισμό μελών ανεξαρτήτων αρχών.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία για τον ορισμό των νέων μελών του Δ.Σ. του ΕΣΡ μπορεί επίσης να θεωρηθεί και συναίνεση “καραμανλικών” – “μητσοτακικών”, αφού κάποια από τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί ανήκουν στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε