Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Βουλή απέτισε φόρο τιμής στην 25η Μαρτίου – Τα δώρα που έκανε ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Η Βουλή απέτισε φόρο τιμής στην 25η Μαρτίου – Τα δώρα που έκανε ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Η Βουλή τίμησε σήμερα (25.3.2023) με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’ και αμέσως μετά υποδέχθηκε στο κοινοβούλιο τους επίσημους, που ετοιμάζονταν να μεταβούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Κώστας Τασούλας υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Κοινοβούλιο την Προέδρο της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γεώργιο Πατούλη, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε σε όλους τους παριστάμενους μια μοναδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων, τη συλλεκτική ομοιογραφική αναπαραγωγή της ελληνο-ιταλικής μετάφρασης του Ύμνου εις την Ελευθερίαν που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823, σε ηλικία 25 ετών.

Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε το 1825 σε μετάφραση του Gaetano Grassetti.

Αμέσως μετά οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και εν συνεχεία παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις