Πολιτική

Η Βουλή τίμησε τους ήρωες των Ιμίων: «Ο Τάκης καμαρώνει από ψηλά» – Να ανοίξει ο φάκελος ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στη Βουλή βρέθηκε και ο αδελφός του πεσόντα στα Ίμια Παναγιώτη Βλαχάκου, βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος ήταν συναισθηματικά φορτισμένος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τριάντα χρόνια μετά, από εκείνη τη νύχτα του 1996 που κατέπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πάνω από την βραχονησίδα των Ιμίων και έφερε την χώρα στα πρόθυρα της πολεμικής σύγκρουσης, η Βουλή των Ελλήνων σε Ειδική Ημερήσια Διάταξης συνεδρίαση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τίμησε την μνήμη των Καραναστάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού υπογραμμίζοντας την ανάγκη εγρήγορσης και αποφασιστικής στάσης, απέναντι στα αναθεωρητικά σχέδια της Τουρκίας.

Ο αδελφός του πεσόντα στα Ίμια Παναγιώτη Βλαχάκου, βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, συναισθηματικά φορτισμένος και σε προσωπικό τόνο είπε στη Βουλή πως: «Ο Τάκης ήταν ο αδελφός μου, το άλλο μου μισό, ευχαριστώ τον Θεό για τα χρόνια που ζήσαμε μαζί. Θέλω να πιστεύω ότι καμαρώνει από ψηλά όχι μόνο για τις τελετές μνήμης αλλά και για το τελευταίο απόκτημα του ΠΝ τον Κίμωνα που συνεχίζει την αποστολή για την οποία έδωσε την ζωή του» και πρόσθεσε «θα νιώθω πάντα περήφανος για εκείνον».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, που εκείνες τις ημέρες ήταν Υποδιοικητής της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, ανέφερε πως «είδα τους νέους αυτούς να βαδίζουν σε μια θυσία, με χαμόγελο, θάρρος και θράσος».

Από τις αναφορές πάντως δεν απουσιάσαν και εκείνες που μίλησαν για «θάψιμο της αλήθειας», ενώ κάποιοι ζήτησαν να ανοιχτεί στην Βουλή ο φάκελος των Ιμίων για την διερεύνηση των αιτίων της πτώσης ή της κατάρριψης του ελικοπτέρου, όπως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής της Νίκης, Κωνσταντίνος Ρούντας, και ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Γιάννης Δημητροκάλλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα άκρα η κόντρα της ΕΛΑΣ με την κυβέρνηση για τα καύσιμα: Στο στόχαστρο τα κέρδη των διυλιστηρίων
Σε κεντρικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση μετατρέπει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη την ακρίβεια στα καύσιμα, μετά και τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Κουλκουδίνα
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 19
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ με μήνυμα προς την Τουρκία: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος ταραξίας αλλά παράγοντας ασφάλειας σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
«Η Ελλάδα είναι γεφυροποιός χώρα, όχι κράτος - ταραξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το casus belli που έχει διακηρύξει η Τουρκία αποτελεί «εστία έντασης»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
41
Χρυσοχοΐδης για την υπόθεση Μαζωνάκη: Η Αστυνομία κινήθηκε πολύ γρήγορα – Ανακτήθηκαν σβησμένα μηνύματα και φωτογραφίες
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγελίες για άλλα ιατρεία που να παρουσιάζουν αντίστοιχη παράνομη δραστηριότητα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης