Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Βουλή βοηθά τους πυρόπληκτους της Αττικής: 10 εκατ. στον ειδικό λογαριασμό και εφάπαξ βοήθεια σε κάθε ανήλικο παιδί

Η Βουλή βοηθά τους πυρόπληκτους της Αττικής: 10 εκατ. στον ειδικό λογαριασμό και εφάπαξ βοήθεια σε κάθε ανήλικο παιδί
Φωτογραφία Eurokinissi

Οικονομική στήριξη στους πληγέντες από τη φωτιά στην Αττική αποφάσισε ομόφωνα η Βουλή. Αποφασίσθηκε να κατατεθούν 10 εκατομμύρια ευρώ στον Ειδικό Λογαριασμό που έχει ανοιχτεί από χθες από την κυβέρνηση υπέρ των πληγέντων. Θα δοθεί, επίσης, εφάπαξ, ένα σημαντικό οικονομικό βοήθημα σε κάθε παιδί που η φονική πυρκαγιά του άλλαξε τη ζωή.

Τα δύο αυτά άμεσα οικονομικά μέτρα στήριξης στους πληγέντες και τις πληγήσες περιοχές αποφάσισε, το μεσημέρι της Τετάρτης (25.07.2018) ομόφωνα η Βουλή, σε έκτακτη συνεδρίαση της η Διάσκεψη των Προέδρων.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε «ότι στο πλαίσιο της αυτονόητης ένδειξης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εκατοντάδες συμπολίτες που επλήγησαν από αυτή την ανείπωτη καταστροφή».

Τα μέτρα που αποφάσισε η Βουλή

1ον Κατάθεση στον Ειδικό Λογαριασμό αποκατάστασης που ανοίχτηκε από την κυβέρνηση με ΦΕΚ χθες, του ποσού των 10 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της Βουλής

2ον Αφού υπάρξει η ακριβής αποτίμηση, καταγραφή της κατάστασης, θα συγκροτηθεί μια ειδική επιτροπή που θα συμμετέχουν και φορείς της κυβέρνησης και της περιφέρειας προκειμένου να κατατεθεί εφάπαξ ένα σημαντικό ειδικό βοήθημα προς όλα τα μικρά παιδιά που έχουν πληγεί και έχει αλλάξει η ζωή τους από αυτή την τρομακτική καταστροφή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι το εφάπαξ αυτό ποσό, δεν θα είναι ένα ποσό όπως δίνεται μηνιαία μέχρι την ενηλικίωση τους ή την ολοκλήρωση των σπουδών τους, με τις «υιοθεσίες» της Βουλής προς τα παιδιά που μένουν ορφανά από γονείς που πέφτουν στο καθήκον υπέρ της προάσπισης της πατρίδας, αλλά «θα είναι ένα πολύ ικανοποιητικό βοήθημα που θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του κάθε παιδιού για να τους σηματοδοτήσει την διαφορετική ημέρα που τους έχει ξημερώσει και να τα βοηθήσει σε υλικούς όρους και για τις σπουδές τους από εδώ και πέρα.

Κοινή συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο

Επίσης, η Διάσκεψη των Προέδρων ομόφωνα αποφάσισε, τον Σεπτέμβριο, στο Γ Τμήμα να υπάρξει μια συνεδρίαση των κοινών επιτροπών της Βουλής για την αποτίμηση της κατάστασης και η οποία θα αποφασίσει να συγκροτηθεί μια Ειδική Επιτροπή της Βουλής με αντικείμενο να μελετήσει σε βάθος 15ετίας, τα σχέδια διαχείρισης που υπάρχουν και το τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση όλων αυτών των εκτάκτων καταστροφών. Η επιτροπή που θα συγκροτηθεί, μετά από μια ενδελεχή μελέτη και εξέταση, θα βγάλει τα συμπεράσματά της και θα κάνει τις προτάσεις της στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, η Βουλή, αποφασίσθηκε να έχει αυξημένα αντανακλαστικά στο να βοηθήσει με κάθε νομοθετικό τρόπο στο να περάσουν άμεσα τα όποια νομοθετικά μέτρα χρειάζονται. Βεβαίως και το διάστημα που θα είναι κλειστή η Βουλή από 3 έως 22 Αυγούστου, η κυβέρνηση μπορεί να νομοθετήσει μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την Πέμπτη (26.07.2018), στη νομοθετική εργασία του Α’ Τμήματος της Βουλής, αναμένεται υπουργοί να αναφερθούν σε μια πρώτη αποτίμηση και εξαγγελία μέτρων καθώς αναφορές θα υπάρξουν και από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις