Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιανός – Σακελλαροπούλου: Συγκλονιστικό μήνυμα για τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας

Ιανός – Σακελλαροπούλου: Συγκλονιστικό μήνυμα για τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας
Intime Αρχείο

Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων του κυκλώνα Ιανού.

Με ανάρτησή της στο Twitter η κ. Σακελλαρόπουλου τονίζει: “Η σκέψη μας και η στήριξή μας είναι, αυτές τις κρίσιμες ώρες, στους εγκλωβισμένους και σε όσους δίνουν μάχη για τη σωτηρία τους”.

Νωρίτερα, σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία και τον Ιανό, που προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: “Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί στην Αττική, ωστόσο χρειάζεται εγρήγορση στην Αρκαδία, στο Λεωνίδιο ειδικά, την Αργολίδα και τα Κύθηρα”.

Click4more: Να γιατί η σφοδρή κακοκαιρία «έπνιξε» την Καρδίτσα – Η εξήγηση πίσω από την καταστροφή

“Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, στο Λεωνίδιο ειδικά, στην Αργολίδα και στα Κύθηρα”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το φαινόμενο δείχνει να κατευθύνεται προς την Κρήτη ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί μέσα στις επόμενες ώρες για να υπάρξουν ασφαλέστερα συμπεράσματα, ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι της Αργολίδας της Λακωνίας των Κυθήρων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. “Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού”, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

“Γίνεται μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες. Παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή. Η πολιτική προστασία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες”, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Τέλος, ερωτηθείς για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας ο κ. Χαρδαλιάς είπε: “Από το πρωί ήδη τρέξαμε τρεις διαφορετικές συσκέψεις. Φεύγουν κλιμάκια κυβερνητικά στις περιοχές αυτές, ήδη δίνουμε μεγάλο αγώνα για να αποκατασταθούν οι ηλεκτροδοτήσεις ειδικά στα νησιά και ταυτόχρονα κάποιες περιοχές που είναι αποκομμένες να εξασφαλίσουμε όλα όσα χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις