Πολιτική

Ιεροσόλυμα: Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη σε Πατριαρχείο και Ναό της Αναστάσεως (pics, video)

Στο Πατριαρχείο και τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ την Τρίτη (16.06.2020).

“Μια επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα είναι χωρίς περιεχόμενο αν δεν επισκεφτεί κανείς το Πατριαρχείο κι αν δεν προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα ως πρωθυπουργός της χώρας, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου – την μετά κορονοϊό εποχή – να έρθω στην Ιερουσαλήμ”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, Θεόφιλο Γ΄, αμέσως μετά το προσκύνημά του στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.

“Θέλω να γνωρίζετε και εσείς αλλά και η αδελφότητα του Αγίου Τάφου ότι το Ελληνικό κράτος θα είναι πάντα κοντά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην πολύ σπουδαία αποστολή την οποία επιτελεί σε αυτή την δύσκολη αλλά συνάμα συναρπαστική πόλη και περιοχή. Να γνωρίζετε ότι η αγάπη και η στήριξή μας είναι δεδομένη και έμπρακτη”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και τον γιο του Κωνσταντίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Ναού και συναντήθηκε με μέλη της Ιεράς Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Mitsotakis Patriarheio Ierosolymon  Intime

Κλείνοντας την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ηγέτη του κόμματος Yesh Atid, Yair Lapid.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξαιρετικά καλές σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, οι συνέπειες του κορονοϊού για τις δύο χώρες, καθώς, επίσης, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331