Σάββατο, 13 Απρ.
26oC Αθήνα

Ηλιόπουλος: Η νέα ΚΟ θα εμφανιστεί δυναμικά στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Ηλιόπουλος: Η νέα ΚΟ θα εμφανιστεί δυναμικά στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

«Δική μας δουλειά είναι να υπάρξει προοδευτική αριστερή αντιπολίτευση. Το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα εμφανιστεί δυναμικά στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τη στιγμή που κορυφώνονται οι «ζυμώσεις» για την ίδρυση του νέου κόμματος από τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε φθορά και απαξίωση και το ΠΑΣΟΚ σε στασιμότητα. Ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε με ακάλυπτη επιταγή: είπε ότι αν βγει θα κερδίσει τον Μητσοτάκη και σήμερα χάνει από τον Ανδρουλάκη. Εμείς δεν θα κάνουμε εμφύλιο ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τον Κασσελάκη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Παππά ότι δεν δόθηκε χρόνος στον Στέφανο Κασσελάκη, ο ίδιος απάντησε ότι «τον χρόνο τον δώσαμε, αλλά για να δώσεις χρόνο πρέπει να δεις τι έχεις απέναντι σου, αν έχεις πεδίο συζήτησης. Ήρθε στην Κεντρική Επιτροπή και μίλησε σαν Διευθύνων Σύμβουλος σε επιχείρηση υπό εκκαθάριση. Κάναμε πολιτική κριτική και απαντούσε με προσωπικές επιθέσεις».

Όπως επεσήμανε, «είναι πολύ πιθανόν ο Αλέξης Χαρίτσης να είναι ο Πρόεδρος της ΚΟ». «Θα είμαι χαρούμενος αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη, δεν έχει τελειώσει αυτή η συζήτηση», πρόσθεσε. 

Και συνέχισε: «στόχος μας είναι η σοβαρή, προγραμματική αντιπολίτευση στην ΝΔ. Υπάρχει ένα κενό, δεν υπάρχει προοδευτική αντιπολίτευση. Ξέρω ότι είναι φιλόδοξος ο στόχος, αλλά και το 2012 υπήρχε ανάλογο κενό. Το δεύτερο βήμα θα είναι να μιλήσουμε για τον σχηματισμό φορέα και την μάχη των ευρωεκλογών, γιατί στις ευρωεκλογές πρέπει να μετρηθούμε».

Τόνισε δε ότι «oι προτάσεις μας έχουν απήχηση μέσα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλώ για την ΚΟ, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε καρέκλες, εμείς έχουμε πολιτικές αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σπάσει το «πολιτικό συμβόλαιο» και μετατοπίζεται. Είναι ένα κόμμα που καταρρέει και αρνείται να συζητήσει ότι είναι σε λάθος πορεία».

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα και την στάση του όσο σοβεί η κρίση διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ηλιόπουλος δέχθηκε ερωτήσεις για την συνάντηση τους πριν την αποχώρηση της «ομάδας Αχτσιόγλου», λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τι ειπώθηκε στην προσωπική συζήτηση που είχαν και πρόσθεσε: «Η μεγάλη εικόνα είναι ξεκάθαρη. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την Αριστερά κυβέρνηση σε αυτήν την χώρα. Μετά το τραγικό για όλους μας εκλογικό αποτέλεσμα έκανε ένα βήμα πίσω. Είναι φυσιολογική και πολιτικά και ανθρώπινα κίνηση, που όλοι σεβόμαστε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις