Πολιτική

Ίλβα Γιόχανσον σε Αθήνα: Να διερευνηθεί καταγγελία στους New York Times για «φερόμενη παράνομη απέλαση» και «pushbacks»

Επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ,  Ίλβα Γιόχανσον για διερεύνηση του περιστατικού που δημοσίευσαν οι New York Times «για φερόμενη παράνομη απέλαση».

Με ανάρτησή της στο Twitter η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, αναφέρει ότι εστάλη στην κυβέρνηση τη Ελλάδας επιστολή με την οποία ζητείται η διερεύνηση του περιστατικού στο οποίο αναφέρονται οι New York Times «για φερόμενη παράνομη απέλαση».

«Πριν από ένα χρόνο συναντήθηκα με την ελληνική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τη διαχείριση των συνόρων και ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει χώρος για παράνομες απελάσεις. Την περασμένη Παρασκευή, 19 Μαΐου, οι New York Times παρουσίασαν ρεπορτάζ για φερόμενη παράνομη απέλαση, τον Απρίλιο αυτή τη χρονιά» αναφέρει η κυρία Γιόχανσον και προσθέτει ότι «οι υπηρεσίες μου απέστειλαν επίσημο αίτημα στις ελληνικές αρχές να διερευνηθεί πλήρως και ανεξάρτητα αυτό το περιστατικό».

«Είναι απαραίτητο να δοθεί η κατάλληλη συνέχεια από τις ελληνικές αρχές, με βάση επίσης τον νέο ανεξάρτητο μηχανισμό παρακολούθησης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να λάβει επίσημα μέτρα, εφόσον απαιτείται» καταλήγει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

https://twitter.com/GioiaGhezzi/status/1660570797528809474?s=20

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό