Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Iskra: “Όχι” μέχρι τέλους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η στάση που θα ακολουθήσει η Αριστερή Πλατφόρμα απέναντι στο νέο μνημόνιο, αυτή τη φορά με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και Α. Τσίπρα φαίνεται πως έχει εδώ και καιρό προδιαγραφεί. Ήδη από προχθές τα μεσάνυχτα και μάλιστα σε σχεδόν παράλληλο χρόνο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής μέσω Iskra μένει στην πρώτη θέση της ιστοσελίδας το άρθρο με τίτλο “Από Σύνοδο σε Σύνοδο σύρεται το λαϊκό αίτημα για αξιοπρέπεια”. Πριν λίγη ώρα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας ήταν ξεκάθαρος… ενόψει μιας ακόμη Συνόδου για την Ελλάδα “μνημόνιο δεν υπογράφουμε είπε”.

Μέσω Iskra προτείνεται “η Ελλάδα να ακολουθήσει μέχρι τέλους το μεγάλο όχι του δημοψηφίσματος” και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης λέει πως δψεν θα μετατραπεί σε “ναι” το “όχι” και έτσι ίσως πλέον μιλάμε για πλήρη διαφοροποίηση, ειδικά από τη στιγμή που η επίσημη γραμμή του Μαξίμου είναι συμφωνία και παραμονή της χώρας ευρώ.

Ως προς αυτό το τελευταίο στο σχετικό άρθρο στην Iskra αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο αλλά πολλές επιλογές για την πορεία της. Όλες δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι η παράδοση και η υποταγή στους «Θεσμούς» της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Αυτήν την αθλιέστατη υποταγή οφείλουμε “πάση θυσία” να αποφύγουμε!

Μάλιστα και με ολοφάνερη την πρόταση για πορεία εκτός ευρώ υπάρχει και η “προειδοποίηση” προς το Μαξίμου πως “έχει χρέος να ανταποκριθεί στο “ΟΧΙ” τόσο απέναντι στην αγριότητα των πιστωτών”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε