Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ιστορική” χαρακτηρίζει η Αλβανία τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ

“Ιστορική” χαρακτηρίζει η Αλβανία τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν κρύβει την ικανοποίησή της η Αλβανία για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Για ιστορική συμφωνία έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα. Σήμερα τα Βαλκάνια είναι ένα καλύτερο μέρος, έγραψε στο Twitter ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Τα σόσιαλ μίντια επέλεξαν τα μέλη της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της Αλβανίας για να χαιρετήσουν τη χθεσινή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το όνομα της πΓΔΜ, χρησιμοποιώντας έναν κοινό όρο: “ιστορική”.

“Η ιστορική συμφωνία φθάνει την πολύ αναμενόμενη στιγμή ως ευρωατλαντική προοπτική για την περιοχή μας” γράφει, μεταξύ των άλλων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

https://twitter.com/ilirmetazyrtar/status/1006611128984752128

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, επίσης στο Twitter, χαρακτηρίζει τους κυρίους Τσίπρα-Ζάεφ “προοδευτικούς ηγέτες” που “έγραψαν ιστορία”. Απευθυνόμενος στους πρωταγωνιστές της συμφωνίας, γράφει: “Σήμερα τα Βαλκάνια είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη σε εσάς”.

https://twitter.com/ediramaal/status/1006603725711036416

Αλβανία: Όλοι καλωσορίζουν τη συμφωνία για τη “Βόρεια Μακεδονία”

Ο αρχηγός της αλβανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσια χαιρετίζοντας, από την πλευρά του, τη συμφωνία στο Twitter και εξ ονόματος του Δημοκρατικού Κόμματος σημειώνει: “Η συμφωνία θα επιταχύνει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και παραπέρα, την κοινή πορεία στη γεμάτη προκλήσεις και ελπίδες διαδικασία της ένταξης των χωρών μας στην ΕΕ”.

Το Twitter επέλεξε να χαιρετήσει τη συμφωνία και ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσιάτι, ο οποίος απευθύνει ευχές “στους γείτονες και φίλους”. Ταυτόχρονα εκφράζει την πεποίθηση ότι η συμφωνία “ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη στην Ευρωατλαντική οικογένεια όχι μόνο μίας χώρας, αλλά όλης της περιοχής”.

Σημειώνεται οτι τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν απευθείας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις