Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Φίλης κι άλλοι 12 “κατεβάζουν” δικό τους κείμενο – Ποιοι το υπογράφουν [pics]

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Δικό τους κείμενο με στόχο να ενσωματωθεί στην κεντρική απόφαση και όχι να δημιουργηθεί εσωκομματικό πρόβλημα, κατέθεσαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη από την κίνηση των “53” και ο Νίκος Φίλης. Ανάμεσα τους υπογράφοντες η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που άνοιξαν με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζονται στη “σκιά” της συμφωνίας του Eurogroup της Μάλτας και των μέτρων που έρχονται. Μέτρων που όπως είπε κι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, η κυβέρνηση δεν σκόπευε να πάρει αλλά θα το κάνει.

Στο κείμενο των 13 (μεταξύ των οποίων και στελέχη των “53”) αναφέρεται πως «δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε σοβαρές ρωγμές στο σύστημα της επιτροπείας ή στο βαθύ συντηρητικό κράτος, που συνεχίζει και σήμερα να εμποδίζει ή να υπονομεύει κάθε ριζοσπαστική τομή. Ασφαλώς, σε αυτή την πορεία υπήρξαν και δικές μας ευθύνες, ολιγωρίες και λαθεμένες κινήσεις, λάθη και επιλογές – σε πολιτικές και πρόσωπα- που κόστισαν».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Χάρης Γολέμης, Θοδωρής Δίτσας, Πέτρος Καλκανδής, Ιφιγένεια Καμτσίδου, Μαρία Κανελλοπούλου, Παύλος Κλαυδιανός, Κατερίνα Κνήτου, Ερμίνα Κυπριανίδου, Πάνος Λάμπρου, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Μιχάλης Υδραίος.

Οι 13 τονίζουν πως πρόσθεσή τους είναι το κείμενό τους να ενσωματωθεί στην κεντρική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, διαμηνύουν πως αν αυτό δεν γίνει, θα το κατεβάσουν ως ξεχωριστό κείμενο και θα το θέσουν σε ψηφοφορία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε