Πολιτική

Απίστευτος καυγάς Γεωργιάδη – Κουρουμπλή για τις οφειλές στους φαρμακοποιούς  

Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής όταν του απηύθηνε ερώτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις οφειλές του Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς. Ο διάλογος στη Βουλή περιελάμβανε φοροδιαφυγή, εκβιασμούς και... φυλακές! 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να του απαντήσει πότε θα πληρωθούν οι οφειλές στους φαρμακοποιούς και επεσήμανε τον κίνδυνο έλλειψης φαρμάκων.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξανέστη. «Καμία εταιρεία δεν πρέπει να σταματήσει να δίνει φάρμακα και δεν θα το επιτρέψουμε γιατί πήραν πολλά λεφτά μέχρι σήμερα, έκαναν πάρτι! Και έρχεστε και τους υποστηρίζεται επειδή μπορεί να αργήσουν να πληρωθούν ένα μήνα;» δήλωσε με ένταση.

Μάλιστα κατήγγειλε πως οι φαρμοκοβιομηχανίες παρουσιάζουν τεχνητές ελλείψεις «γιατί εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς και τους λένε: θέλετε αυτό το φάρμακο αλλά θα πάρετε κι αυτό».
«Δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων και όταν υπάρξει θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση» διεμήνυσε ο κ. Κουρουπλής, ενώ άφησε αιχμές για φοροδιαφυγή, λέγοντας με νόημα ότι πρέπει «να μας παρουσιάσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις».

«Ρώτησα πότε ο ΕΟΠΥΥ θα έχει χρήματα και τι μου είπε; Ότι είμαι όργανο ξένων συμφερόντων. Συγχωρέστε με. Είστε με τα καλά σας;» αντέδρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Θα αγοράζει το κράτος φάρμακα και δεν θα πληρώνει; Τότε θα μπείτε εσείς φυλακή! Και αν κάποιοι κάνουν φοροδιαφυγή να πάτε στον οικονομικό εισαγγελέα. Έτσι οφείλουν να κάνουν τα κράτη και όχι ο υπουργός Υγείας να κάνει σόου στη Βουλή. Αντί να φωνάζετε ποιανού όργανο είμαι εγώ πείτε μας πότε θα πληρωθούν ή αν δεν ξαναπληρωθούν ποτέ…» πρόσθεσε.

Παράλληλα, με αφορμή κατηγορίες του υπουργού Υγείας κατά των προκατόχων του κ.κ. Λυκουρέτζου, Γεωργιάδη και Βορίδη σχετικά με μία σύμβαση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης προκάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να τους πάει στον εισαγγελέα, όπως προανήγγειλε, «γιατί αλλιώς είστε συκοφάντης και έτσι κάνετε καριέρα. Αν θέλετε πάτε μας στο εισαγγελέα αλλά να δεν μας πάτε σταματήστε τις συκοφαντίες επιτέλους. Γνωριζόμαστε στη χώρα και έρχεστε και να το παίζετε υπερασπιστής των φαρμακοβιομηχανιών, θα μας πέσει και το ταβάνι από πάνω».
 
 «Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού του» ανταπάντησε ο υπουργός Υγείας. κ. Κουρουπλής. «Με προβληματίζεις κ. Γεωργιάδη  μου. Εσύ τους έχεις σφάξει τους φαρμακοποιούς και τώρα ρωτάς γι αυτούς; Έχουν καλυφθεί με δυσκολία το αναγνωρίζω αλλά έχουν καλυφθεί οι ανάγκες» ενώ προανήγγειλε ανατιμολόγηση των διαγνωστικών πράξεων που θα αποφέρουν, όπως είπε, στα ταμεία 300 εκατ. ευρώ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Αναμένεται και άλλη πτώση στην τιμή της βενζίνης – Για Τσίπρα: Να απαντάτε σε αυτούς που έκλεισαν τις τράπεζες
Νέος γύρος αγροτικών επιδοτήσεων το φθινόπωρο - Τα προβλήματα δεν κάνουν διακοπές και οφείλουμε να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση μαζί τους, είπε στους υπουργούς του
υπουργικό συμβούλιο 36
«Κολλημένο» στα χαμηλά το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις: Ανοίγει η συζήτηση για μεταγραφές με Τζάκρη, Κασιμάτη και Αποστολάκη
Και όλα αυτά, ενώ πυκνώνουν οι συζητήσεις και στο …μεταγραφικό επίπεδο - Την όλη κουβέντα πυροδότησε εκ νέου η παραίτηση της Θοδώρας Τζάκρη από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
Κασσελάκης για αποχώρηση Τζάκρη: Ο κόσμος αισθάνεται αποστροφή για τις ποδοσφαιρικές μεταγραφές γυρολόγων – Πάνω από το πτώμα μου συνεργασία με τον Τσίπρα
«Το να γίνουν οι Δημοκράτες συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ ή να μπουν κάτω από τον Αλέξη Τσίπρα που μιλά για πατριωτικούς φόρους και τέτοιες ανοησίες, δεν αποτελεί στρατηγική μας»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 6