Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Και… αντιμνημονιακός ο Σαμαράς στη ΔΕΘ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από το “success story”, στην “λελογισμένη αισιοδοξία” και ολίγον “αντιμνημονιακά”. Κάπως έτσι θα κινηθεί ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει μεταξύ “δανειστών” και “κοινωνίας” έχοντας ως εργαλεία το “πρωτογενές πλεόνασμα” και την αποφασιστικότητα του ιδίου και της κυβέρνησης για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο πρωθυπουργός, έχοντας να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα που την ίδια ώρα θα ηγείται των κινητοποιήσεων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να κάνει ένα απολογισμό του έργου της κυβέρνησης του ρίχνοντας βάρος στην πολιτική σταθερότητα την ώρα που η Μεσόγειος φλέγεται, στην αξιοπιστία της χώρας και την διαφαινόμενη ανάκαμψη υποστηρίζοντας ότι η χώρα γίνεται πλέον ελκυστική για επενδύσεις.

Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις ανησυχίες της κοινωνίας για νέο μνημονίο και νέα μέτρα ανοίγοντας την κοινωνική ατζέντα, με την έννοια ότι το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου θα επιτρέψει στην κυβέρνηση μέσα στο 2014 να δώσει “κοινωνικό μέρισμα” και να ανακουφίσει τους “πληγέντες” από την κρίση, ιδίως τους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους

Σε πολιτικό επίπεδο ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία, ασκώντας έντονη κριτική προς τα κόμματα τη αντιπολίτευσης για την μηδενιστική και καταστροφολογική πολιτική τους προσέγγιση, κυρίως όμως ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει μήνυμα αισιοδοξίας προς την κοινωνία ότι «οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες και πιάνουν τόπο”.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το σκέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού που θα απευθύνεται εμμέσως πλην σαφώς στην τρόικα με αφορμή το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τις αμυντικές βιομηχανίες, καθώς θα επιχειρήσει σύμφωνα με πληροφορίες να δημιουργήσει προσδοκίες “απαλλαγής από τα μνημόνια”.

Στόχος εν τέλει του κ. Σαμαρά θα είναι η δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας στην κοινωνία με σκοπό να διατηρηθεί και η πολιτική ομαλότητα και να περιοριστούν οι κοινωνικές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε “πολιτικό ατύχημα” την πιο κρίσιμη στιγμή στην υλοποίηση του “προγράμματος”.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα είναι ολιγόωρη, θα ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί με τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μιλήσει σε ακροατήριο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και αρχών, ενώ όπως και πέρυσι δεν θα περιλαμβάνει συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης:
Σαμαράς και Τσίπρας… μαζί στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΒ προς όλους τους αρχηγούς: Η υπομονή των Ελλήνων εξαντλείται!

Ύπαγε οπίσω μου… στικάκι!

Η “μπάλα” της διαθεσιμότητας παρασέρνει και τους Έλληνες Ολυμπιονίκες – Με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε