Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κάλεσμα Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση για κοινή εκστρατεία ενημέρωσης για το εμβόλιο του κορονοϊού

Κάλεσμα Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση για κοινή εκστρατεία ενημέρωσης για το εμβόλιο του κορονοϊού

Σε εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής κατά τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ζήτησε, μάλιστα, τη συμβολή σε αυτήν και των υπολοίπων κομμάτων και γι’ αυτό το λόγο είπε ότι έχει ζητήσει ήδη από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους των κομμάτων και να τους ζητήσει να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε παράλληλα τόσο τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη όσο και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για τις επίμαχες δηλώσεις τους σχετικά με την πανδημία, εγκαλώντας την αντιπολίτευση ότι επιχείρησε να τις διαστρεβλώσει. Χρησιμοποιώντας δε προσωπικό τόνο, είπε πως και ο ίδιος και όλα τα κυβερνητικά στελέχη είναι θλιμμένα όταν συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους και αρνήθηκε ότι γίνεται διαχείριση της κρίσης με επικοινωνιακούς όρους, όπως τον κατηγόρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει μακάβριες συγκρίσης, αλλά «να δούμε τι έχουμε κάνει και πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι».

Click4More Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους 

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε, εξάλλου, ότι η κρίση είναι εκτός ελέγχου, όπως επίσης είπε ο κ. Τσίπρας, καθώς όποιος χρειάζεται περίθαλψη για κορονοϊό, είτε απλή είτε σε ΜΕΘ, θα την έχει. Μάλιστα, πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχουν πει μια κουβέντα στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ή να διοργανώσουν μια καμπάνια γι’ αυτό. «Ανέχεστε το φαινόμενο Πολάκη στην κοινοβουλευτική σας ομάδα. Η δική σας χαιρεκακία και των στελεχών σας είναι φανερή, έχουν ακουστεί απίθανα πράγματα από στελέχη σας κι εσείς εδώ έχετε μια ευκαιρία να πάρετε αποστάσεις», είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κατέληξε λέγοντας πως η συζήτηση για το νέο ΕΣΥ θα πρέπει να γίνει με οργανωμένο τρόπο όταν λήξει η πανδημία και να μην γίνεται λόγος μόνο για προσλήψεις, αλλά και να σπάσει το ταμπού της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. «Ενοχλείστε, κύριε Τσίπρα, κάθε φορά που ο δράκος της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που έχετε φιλοτεχνήσει περίτεχνα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση οραματίζεται το ΕΣΥ ως καθολικό πυλώνα της δημόσιας και ελεύθερης πρόσβασης όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως εισοδήματος, στο σύστημα υγείας.

Click4More Βουλή: Το ανέκδοτο Τσίπρα και η απάντηση Μητσοτάκη

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να διπλασιάσει το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και την κριτική που δέχθηκε από τον κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να μιλήσει στους δικαιούχους για «ψίχουλα» τώρα που θα λάβουν το διπλάσιο ποσό. Πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν φαντάστηκε ποτέ ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να εκφράσει έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη και να προσφέρει στους αδύναμους και γι’ αυτό ασκεί κριτική, ενώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων τόνισε πως ποτέ δεν θα πει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά μοιράστηκαν 1,1 δις ευρώ μέσα σε μία εβδομάδα σε 225.000 επιχειρήσεις και διαρκώς η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις