Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καμίνης για συμφωνία των Πρεσπών: Η Ελλάδα δεν αντέχει νέο διχασμό

Καμίνης

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επισημαίνει πως οι ύβρεις και το μίσος γίνονται κυρίαρχα στον δημόσιο λόγο.

Τον κίνδυνο διχασμού, που δεν τον αντέχει η Ελλάδα, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Καμίνης σημειώνει πως η πόλωση, οι ύβρεις και το μίσος εκτοπίζουν από τον δημόσιο διάλογο την πολιτική, στέλνοντάς την στο περιθώριο.

Όπως επισημαίνει, οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν αφενός να επικεντρωθούν στην εφαρμογή της συμφωνίας με στόχο να διαφυλάξουν “κατά το μέγιστο δυνατό” τα εθνικά συμφέροντα, και αφετέρου στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Η δήλωση που έκανε ο Γιώργος Καμίνης:

«Η συμφωνία των Πρεσπών εξελίσσεται σε ένα νέο εσωτερικό πεδίο διχασμού για τη χώρα. Η πόλωση, οι ύβρεις, ο θυμός και το μίσος γίνονται ξανά κυρίαρχα στον δημόσιο λόγο και οδηγούν την πολιτική στο περιθώριο.
Ζητούμενο για τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλιών σε δύο επίπεδα:

1)    Η εφαρμογή της συμφωνίας, διαφυλάσσοντας κατά το μέγιστο δυνατό τα εθνικά μας συμφέροντα και τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή

2)    Η αποκλιμάκωση της έντασης με την αποδοκιμασία του εμπρηστικού λόγου και των πράξεων μίσους, που ευνοούν έναν μόνο: την ακροδεξιά που, με παρακρατικές μεθόδους, τρομοκρατεί.

Η Ελλάδα δεν αντέχει νέο διχασμό».

Ο Γιώργος Καμίνης ανέβασε την δήλωσή του και στα social media:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις