Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καμμένος: Τι μου είπε ο Ομπάμα στο αεροδρόμιο

Καμμένος: Τι μου είπε ο Ομπάμα στο αεροδρόμιο

Τον διάλογο που είχε ο Πάνος Καμμένος, με τον Μπαράκ Ομπάμα την ώρα της υποδοχής του αμερικανού Προέδρου στο Ελευθέριος Βενιζέλος αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας, στον Realfm 97,8.

«Ήταν προσωπική μου επιλογή να επισκεφθώ την Ελλάδα, τη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, στο τελευταίο μου ταξίδι» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο. Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας στο ραδιοσταθμό Realfm, ο κ. Ομπάμα απεδέχθη –σε επισήμανση του κ. Καμμένου- ότι η επίσκεψη του αποτελεί και μήνυμα εξόδου της χώρας από την κρίση και προσέθεσε πως «θα επιμείνει στη βοήθεια προς την Ελλάδα, για να φύγει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός από την κρίση».

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τον Αμερικανό Πρόεδρο γιατί βοήθησε τη χώρα σε δύσκολες στιγμές και για τις παρεμβάσεις του στο θέμα του χρέους, όπως εκείνη στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον Ιούλιο του 2015, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του και τις θέσεις που έχει λάβει.
Ανέφερε, επίσης, πως ο Αμερικανός Πρόεδρος ήταν «χαρούμενος, φιλικός και ανθρώπινος», σημείωσε πως ένα μήνυμα για το θέμα του χρέους θα βοηθήσει και τις επενδύσες και θα δώσει σήμα προς την Ευρώπη και την άλλη πλευρά που εμμένει σε πολιτικές λιτότητας.
Τόνισε, ακόμη, πως και η συνεργασία που έχει χτίσει η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα είναι σημαντική. Σημείωσε πως θα αλλάξει το καθεστώς συνεργασίας και πως το πρόγραμμα από μονοετές θα γίνει πολυετές. Υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ έχουν δώσει σημαντική αμυντική βοήθεια, καθώς λόγω του προϋπολογισμού οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε