Πολιτική

«Κανένα πρόβλημα με την στατικότητα του κτιρίου της Βουλής», δηλώνει ο Πρόεδρος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

​«Κανένα θέμα, ούτε οποιοδήποτε συναγερμός υπάρχει σχετικά με την στατικότητα του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας σημειώνοντας πως «κάθε καλοπροαίρετη επισήμανση, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από διακεκριμένους καθηγητές είναι καλοδεχούμενη, αλλά το κτήριο παρακολουθείται συνεχώς από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της Βουλής και δεν έχει παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τόνισε πως «κάθε έργο εκσυγχρονισμού που έχει γίνει στη Βουλή των Ελλήνων έχει βελτιώσει και ενισχύσει τη στατικότητα του κτηρίου».

Για την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ της Βουλής εξήγησε πως «δεν υπήρξαν μπαζώματα, αντίθετα τοποθετήθηκαν πάσσαλοι υποστήριξης  οι οποίο ενδυνάμωσαν τη στατικότητα του ιστορικού  κτηρίου». 

Σχετικά με τα έργα και τις προσθήκες που έχουν υπάρξει στο διάβα του χρόνου, όπως της ανακατασκευής του θόλου του Κοινοβουλίου που έγιναν το 2018 και της ταράτσας του κτηρίου, ο κ.Τασούλας ανέφερε πως ελήφθησαν όλα τα τεχνικά δεδομένα και αυτά έγιναν με τις πιο σύγχρονες τεχνικές που έχουν θωρακίσει το ιστορικό κτήριο.

Η παρακολούθηση του κτηρίου της Βουλής από μηχανικούς και την τεχνική υπηρεσία της είναι συνεχείς. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως ακόμα και οι  επιφανειακές ρωγμές που υπήρξαν σε εσωτερικούς τοίχους κατά το σεισμό της 19ης Ιουλίου του 2019, αυτές επιτηρούνται συνεχώς και δεν έχει παρατηρηθεί καμία μεταβολή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυλωνίτης «μαζεύει» τα περί συνεργασιών με ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μπορεί να ηττηθεί η ΝΔ»
«Χωρίς πολιτική αυτονομία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική αλλαγή», τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο» να συσπειρωθεί γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Φαραντούρης μετά τις καταγγελίες Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Απάντησα πολιτικά και μόνο»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την καταγγελία περί σεξιστικής αναφοράς και υποστηρίζει ότι απάντησε σε αντίστοιχη φράση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Νικόλας Φαραντούρης
25
Γεωργιάδης για την γιατρό της Καρνεάδου: Απατεώνισσα, στους ελέγχους έκρυβε το μηχάνημα για να μην εντοπίζεται
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε τις επικρίσεις για τους ελέγχους στο παράνομο ιατρείο του Κολωνακίου - Τι απάντησε για το Σώμα Επιθεωρητών, τα «νανογιλέκα» και το MedWatch
Άδωνις Γεωργιάδης 33