Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καρέ – καρέ ο συγκινητικός αποχαιρετισμός Βενιζέλου στη Βουλή

Καρέ – καρέ ο συγκινητικός αποχαιρετισμός Βενιζέλου στη Βουλή

Μια ιδιαίτερη μέρα ήταν σήμερα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο αφού εκφώνησε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του στην Βουλή.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμφανώς συγκινημένος έκανε την τελευταία του ομιλία από το βήμα της Βουλής και οι συνάδελφοί του, όσοι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα αφού έχουν αποχωρήσει τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης τον ξεπροβόδισαν συγκινημένοι. Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην ολομέλεια για τελευταία φορά, είπε μεταξύ άλλων: «Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής αλλά θα είμαι μάχιμος και ενεργός πολίτης που είναι το σημαντικότερο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπως το δικό μας».

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους τους βουλευτές για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις.

«Αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από 26 χρόνια συνεχούς θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχθηκα πολλές φορές πρώτος σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις υπηρέτησα κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης εννέα χρόνια. Ευχαριστώ τους βουλευτές όλων των βουλευτικών περιόδων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις. Λυπάμαι που έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση λόγω απουσίας της αντιπολίτευσης. Απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές πρωτίστως στην αίθουσα γιατί τα τείχη έχουν αυτιά και μνήμη η κοινοβουλευτική ιστορία είναι το πιο σημαντικό τμήμα της ιστορίας του έθνους».

Η τελευταία ομιλία του κ. Βενιζέλου

Δείτε καρέ – καρέ την συγκινητική αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κοινοβούλιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις