Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κάρολος Παπούλιας: Ύστατο χαίρε στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κάρολος Παπούλιας: Ύστατο χαίρε στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, το φέρετρο με τη σορό του Καρόλου Παπούλια, έφτασε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι, όπου έγινε η εξοδιος ακολουθια στις 13.00.

Με τα μέτρα κατά του κορονοϊού να εφαρμόζονται στο ναό, πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να πουν το ύστατο χαίρε στον Κάρολο Παπούλια.

Ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Σήμερα αποχαιρετάμε έναν πιστό και ανυστερόβουλο υπηρέτη του τόπου μας. Τον ευπατρίδη Ηπειρώτη, που δεν δελεάστηκε ποτέ από τους πειρασμούς της εξουσίας. Διέψευσε έτσι, με το παράδειγμά του, όλους όσους εύκολα απαξιώνουν την πολιτική, την εποχή του λαϊκισμού, κρατώντας αταλάντευτα στη ζωή του και διδάσκοντάς μας τον δρόμο της αρετής».

Με αυτά τα λόγια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποχαιρέτισε το μεσημέρι τον Κάρολο Παπούλια, κατά τον επικήδειό της στην εξόδιο ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με απόφαση της κυβέρνησης, αποδόθηκαν κατά την κηδεία του Κάρολου Παπούλια οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους. Αποφασίσθηκε επίσης, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και σήμερα Τετάρτη, ημέρα της κηδείας του.

Επιπλέον, οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Λόγω των υγειονομικών μέτρων για τον κορονοϊό, η ταφή του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στον γενέθλιο τόπο του, στο νησί των Ιωαννίνων.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις