Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κασσελάκης από τα Καλάβρυτα: «Τεράστια ευθύνη ο αγώνας για δικαιοσύνη για τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Κασσελάκης από τα Καλάβρυτα: «Τεράστια ευθύνη ο αγώνας για δικαιοσύνη για τις γερμανικές αποζημιώσεις»
Eurokinissi

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, για την 80η επέτειο του Ολοκαυτώματος από τους Ναζί κατά τη γερμανική κατοχή. «Έχουμε τεράστια ευθύνη να δώσουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του στο Facebook.

Σε ανάρτηση του στο Facebook από τα Καλάβρυτα ο Στέφανος Κασελάκης τόνισε ακόμη για τις γερμανικές αποζημιώσεις ότι «είναι ένας αγώνας στον οποίο αναφερόταν συχνά ο Μανώλης Γλέζος». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που επισκέφτηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου τα Καλάβρυτα για τις εκδηλώσεις μνήμης για την 80η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ανέφερε πως «πριν από 80 ακριβώς χρόνια, στα Καλάβρυτα, έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες των ναζιστών. Άνθρωποι που χάθηκαν, οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, απόγονοι που δε γεννήθηκαν ποτέ. Το αποτρόπαιο πρόσωπο της Ιστορίας».

Όλοι εμείς που επισκεπτόμαστε τον ιερό αυτό τόπο σήμερα, έχουμε μια τεράστια ευθύνη: να δώσουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη. Για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις». «Είναι ένας αγώνας στον οποίο αναφερόταν συχνά ο Μανώλης Γλέζος. Για να τον παραφράσω, ακόμα κι αν είναι να κερδίσουμε ένα ευρώ, αξίζει να δώσουμε τον αγώνα. Είναι ηθικό θέμα, είναι θέμα αρχής».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις