Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κασσελάκης από τη Νεμέα: «Δεν κάνουμε τα δέοντα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το μνημείο πολιτισμού»

Κασσελάκης από τη Νεμέα: «Δεν κάνουμε τα δέοντα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το μνημείο πολιτισμού»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας επισκέφθηκε σήμερα (4.11.2023) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κόρινθο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας έχει την δυνατότητα να γίνει ένας τόπος μελέτης, αλλά και συμβολής στην τοπική τουριστική ανάπτυξη, αλλά όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς έχει πράξει τα δέοντα για να αναδειχτεί το μνημείο και να βοηθήσει και την περιοχή να αναπτυχθεί.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας, με κυριότερη αυτή της αναστήλωσης των μνημείων, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν υλοποιείται.

Θίγοντας το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης  επεσήμανε ότι: «εδώ έπρεπε να είχαμε φοιτητές από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, να είχαμε νέα παιδιά να βλέπουν τη διαδικασία, να γινόταν ένα κέντρο ανάπτυξης, συνδυασμός  εκπαίδευσης, αρχαιολογικής μελέτης και τουρισμού».

Όπως τόνισε όμως, στη συνέχεια: «δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πράττουμε τα δέοντα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το μνημείο πολιτισμού, ώστε να δημιουργηθεί και μια τοπική ανάπτυξη γύρω από αυτό. Είναι κοινή λογική την οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε στη χώρα μας».

«Μεγάλη κοροϊδία αυτό που γίνεται με τις τράπεζες»

Μετά τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισκέφθηκε οινοποιεία της περιοχής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε αρχικά το Οινοποιείο Γκόφα στο Κούτσι Νεμέας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο οινοποιείο, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε τις δυνατότητες δημιουργίας εγχώριας τεχνογνωσίας στο πεδίο της βιομηχανικής παραγωγής εξοπλισμού για τις ανάγκες των παραγωγών κρασιού, ενώ μιλώντας με τους ανθρώπους του οινοποιείου είπε: «Βασιζόμαστε σε σας να καλλιεργήσετε τη δική μας τεχνογνωσία σ’ αυτά».

«Έχουμε εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Έχουν  εξαιρετικό brand στο εξωτερικό, πολύ καλή σχέση αξίας – ποιότητας και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα «οικοσύστημα» γύρω από αυτό και να το συνδυάσουμε με το τουρισμό και τον πολιτισμό», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε καρφιά και κατά των τραπεζών μιλώντας για το μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

«Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τις τράπεζες είναι μεγάλη κοροϊδία. Η διαφορά πιστώσεων – χρεώσεων στα επιτόκια είναι τεράστια και δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό», τόνισε.

Η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κόρινθο συνεχίζεται.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις