Πολιτική

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση να περιθάλψει Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς τραυματίες στα ελληνικά νοσοκομεία

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη στήριξη των θυμάτων του πολέμου στο Ισραήλ ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του τη στιγμή που εντείνεται η εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ, ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά από την κυβέρνηση να προσφέρει περίθαλψη Παλαιστίνιων και Ισραηλινών τραυματιών σε ελληνικά νοσοκομεία, καθώς και να συντονίσει τη φιλοξενία οικογενειών, οι οποίες εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Παράλληλα, όπως τονίζει ο κ. Κασσελάκης στη δήλωσή του, η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή βάση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι στους λαούς του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υποστηριχθεί από όλη την διεθνή κοινότητα το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που προτρέπει όλες τις πλευρές σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση και προστασία των αμάχων σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, υποστηρίζοντας, παράλληλα, κάθε δυνατή διπλωματική προσπάθεια για την αποφυγή ευρύτερης ανάφλεξης», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η λογική της «εκδίκησης», ανεξαρτήτως απωλειών αμάχων, στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων, την οποία ανέδειξε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, είναι καταστροφική για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να καταβληθούν συγκροτημένες διεθνείς προσπάθειες για κατάπαυση πυρός με σκοπό την επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση ειρηνικής συμβίωσης δύο κρατών, στη βάση των συνόρων του 1967 με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.

Η απόλυτα καταδικαστέα επίθεση της Χαμάς έπληξε βάναυσα την ασφάλεια Ισραηλινών και Παλαιστινίων και μαζί, αυτήν την προοπτική για επανεκκίνηση συνομιλιών. Έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτρόπαιες ενέργειες από τη Χαμάς, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου.

Η προοπτική ειρηνικής συμβίωσης δύο κρατών είχε δε, συστηματικά υπονομευθεί την προηγούμενη περίοδο από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, καθώς και την κλιμακούμενη ένταση και τις επιθέσεις κατά παλαιστίνιων αμάχων, με μεγάλες ευθύνες του ισραηλινού κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για στήριξη των θυμάτων του πολέμου, προσφέροντας περίθαλψη Παλαιστίνιων και Ισραηλινών τραυματιών σε ελληνικά νοσοκομεία και συντονίζοντας τη φιλοξενία οικογενειών, οι οποίες εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Πρέπει, παράλληλα, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή στη βάση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, καθώς και να σταθεί απέναντι σε εγκλήματα πολέμου ανεξαρτήτως από ποιον διαπράττονται», καταλήγει.​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 108
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
9