Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Κασσελάκης: Μπαράζ συναντήσεων για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι αναλαμβάνουν ρόλους – «κλειδιά»

Κασσελάκης: Μπαράζ συναντήσεων για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι αναλαμβάνουν ρόλους – «κλειδιά»

Οι «ζυμώσεις» για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη να θέτει στο «τραπέζι» το οργανόγραμμα, για το ποια θα είναι τα πρόσωπα, που θα αναλάβουν ρόλους – «κλειδιά» στην Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης που σήμερα, Δευτέρα (25.09.23) πήρε το «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση των δύο στο γραφείο του πρώην προέδρου της παράταξης στη Βουλή, αναμένεται να έχει στο εξής σειρά συναντήσεων με κομματικά στελέχη, αλλά και με κομβικά πρόσωπα για τη στελέχωση της παράταξης.

Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, οι συσκέψεις ξεκίνησαν ήδη από σήμερα το πρωί, καθώς πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης είδε τον Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, ενώ με την επιστροφή του το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου είχε τετ-α-τετ και με τον Νίκο Παππά. Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου βρέθηκε σήμερα και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Στο μεταξύ, «έρχονται» αλλαγές στη βασική «ομάδα κρούσης», στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, με μακρά ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Αμετακίνητοι Φάμελλος και Γεροβασίλη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διάταξη του κόμματος στη Βουλή διατηρείται αμετάβλητη, καθώς παραμένουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Ωστόσο, για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ ακούγεται η Βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου, ενώ για τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.

Θέση Διευθυντή στο Γραφείο Προέδρου φαίνεται να αναλαμβάνει ο εξ’ απορρήτων του νέου προέδρου, δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, ενώ εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος φαίνεται να αναλαμβάνει η Δώρα Αυγέρη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις