Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταψηφίζουν οι οικολόγοι της κυβέρνησης τις συμφωνίες για τους υδρογονάνθρακες!

Καταψηφίζουν οι οικολόγοι της κυβέρνησης τις συμφωνίες για τους υδρογονάνθρακες!
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Καταψηφίζουν ο οικολόγος αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης, και ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, την κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων μίσθωσης με τις εταιρείες “Total E&P Greece B.V”, “Edison International S.p.A.” και Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία” για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δημαράς, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, που επεξεργάζεται την ψήφιση της κύρωσης, έκανε γνωστό ότι οι οικολόγοι βουλευτές (δηλαδή, ο ίδιος και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Σύμβασης) δεν θα ψηφίσουμε και τις τέσσερις σχετικές κυρώσεις ακόμα και εάν σε αυτές θα τεθεί ονομαστική ψηφοφορία.
Συμπλήρωσε, δε, ότι η άρνηση τους αυτή, «δεν έχει να κάνει με την κυβερνητική πολιτική αλλά από θέσεως αρχών»! και πρόσθεσε πως « η στάση μας αυτή δεν αίρει την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε διακίωμα να αφαορούμε πόρους από τις επόμενες γενιές…»!
Μια επιχειρηματολογία βέβαια, η οποία δεν αίρει το θέμα ότι ένας υπουργός και ένας βουλευτής θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης ξεπουλά την εθνική περιουσία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις