Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κατατέθηκε η προσφυγή Βίτσα κατά της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Κατατέθηκε η προσφυγή Βίτσα κατά της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Κατατέθηκε σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας προσφυγή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Με την προσφυγή ζητείται η ακύρωση της απόφασης της  Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου με την οποία χορηγήθηκε άσυλο και σε δεύτερο Τούρκο στρατιωτικό.

Παράλληλα, από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατατέθηκε και αίτηση αναστολής της απόφασης, στην οποία εμπεριέχεται το αίτημα προσωρινής διαταγής. Η υπόθεση χρεώθηκε στο ΣΤ” τμήμα του Διοικητικού Εφετείου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αφεθεί ελεύθερος και ο δεύτερος εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματκών, μετά την χθεσινή απόφαση της  10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου υπό την πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων Χάϊδω Χαρμπίλα-Κώτσου και με εισηγήτρια την Πρωτοδίκη Διοικητικών Δικαστηρίων Αικατερίνη Ζακυνθινού.

Η εν λόγω απόφαση έχει την ίδια νομική βάση, σκεπτικό και επιχειρηματολογία με την αντίστοιχη απόφαση χορήγησης ασύλου στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Ο αξιωματικός θα αφεθεί ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείται με τους υπόλοιπους έξι συμπατριώτες του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις