Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Εξεταστική για την Υγεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τις ενέργειές του για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ως υπουργός Υγείας την περίοδο 24 Ιουνίου 2013 έως τις 9 Ιουνίου 2014 στην συγκυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ξεκινάει στις 11 το πρωί με όλα τα μέλη της να είναι προετοιμασμένα για μια μαραθώνια εξέταση που κρίνουν αμφίβολο ότι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σήμερα. Ήδη και οι δύο κύριες πλευρές, οι βουλευτές της πλειοψηφίας αλλά και από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της ΝΔ έχουν προθερμάνει το κλίμα για μια «καυτή» πολιτικά συνεδρίαση.

Η κατάθεση του Άδωνι Γεωργιάδη για ότι αφορά το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» είναι η δεύτερη πολιτικού προσώπου, μετά αυτής του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου. Δύο καταθέσεις που έχουν προκληθεί αυτή τη χρονική στιγμή μετά από αίτημα των δύο βουλευτών προς την Επιτροπή προκειμένου να απαντήσουν σε ότι έχουν ακουστεί για την υπόθεση μέχρι τώρα και να μην μένουν αναπάντητα όσα τους καταλογίζονται, κυρί ως ο υπόδικος πρώην πρόεδρος του ΕΕΣ και του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.

Το σημείο αιχμής που έχει καταλογιστεί για την υπουργεία Γεωργιάδη αφορά το τριμερές Μνημόνιο που προετοιμάσθηκε και υπογράφθηκε μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς- Ερρίκος Ντυνάν – Υπουργείο Υγείας με το οποίο καθοριζόντουσαν με ρήτρα μυστικότητας τα βήματα όπου θα γινόταν ο πλειστηριασμός του νοσοκομείο.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε