Πολιτική

Κατερίνα Μπατζελή: Διαγράφεται για ένα χρόνο από το ΠΑΣΟΚ – Δεκτή η εισήγηση του πειθαρχικού

Βολές από Δούκα: Οι διαγραφές δεν έλυσαν πολιτικά προβλήματα

Ενώπιον του Πειθαρχικού του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε την Μ. Τρίτη η Κατερίνα Μπατζελή και ζήτησε την απαλλαγή της υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε προσβολή, ούτε μομφή στον πρόεδρο από τις δηλώσεις της.

Αφού ανέπτυξε τις θέσεις της η Κατερίνα Μπατζελή στο πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ η Εύα Ζούπη εισηγήθηκε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της πρώην υπουργού για έναν χρόνο. Στις 22.30 το βράδυ, η εισήγηση έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ψήφοι υπέρ της διαγραφής ήταν 8-3.

Κατά την είσοδό της στη Χαριλάου Τρικούπη, η κυρία Μπατζελή απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει έτοιμη την απολογία της, δήλωσε ότι: «Δεν απολογούμαι, καλούμαι να δώσω εξηγήσεις. Το υπόμνημα είναι έτοιμο. Θα αποφασίσουμε από κοινού για την επόμενη μέρα, ένας κύκλος ανοίγει, ένας κύκλος κλείνει».

Η ανακοίνωση της επιτροπής δεοντολογίας

«Στο ΠΑΣΟΚ διαχρονικά οι διαφορετικές τάσεις και απόψεις, που είναι καταστατικά κατοχυρωμένες, συνιστούν πλούτο και αξιοποιούνται στη χάραξη πολιτικών, πάντα προς όφελος της κοινωνίας. Καθίσταται, ωστόσο, σαφές ότι οι χαρακτηρισμοί δεν μπορούν να εξαπολύονται με τον μανδύα της «πολιτικής κριτικής» και δε χωρούν μεταξύ συντρόφων, πολλώ δε μάλλον στο πρόσωπο του Προέδρου του Κινήματός μας.

Σε μία χρονική στιγμή που το Κίνημά μας δίνει έναν διαρκή αγώνα ενάντια στη συντήρηση της Νέας Δημοκρατίας, κάνει προτάσεις για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και οφείλει να είναι ενωμένο και τα στελέχη του να τοποθετούνται δημόσια με ενιαίο λόγο, ώστε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και σιγουριά στον ελληνικό λαό, για να πετύχει την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος, η κα. Κατερίνα Μπατζελή επέλεξε να δημιουργήσει με τη δήλωσή της μία στρεβλή δημόσια εικόνα για το Κίνημα και παρ’ ότι είχε πολλές ευκαιρίες να ανασκευάσει την απαράδεκτη αυτή δήλωσή της, κατά τις επανειλημμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις της, δεν το έκανε.
Για τους λόγους αυτούς:
Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 3 του Κώδικα Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, η ΕΔΕΚΑΠ αποφασίζει κατά πλειοψηφία την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κας Κατερίνας Μπατζελή, για ένα έτος από τη δημοσίευσή της, το οποίο συνεπάγεται και την ταυτόχρονη αποβολή της από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στα οποία συμμετέχει».

Χάρης Δούκας: Οι διαγραφές δεν έλυσαν ποτέ πολιτικά προβλήματα

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα. Η ελεύθερη έκφραση είναι αδιαπραγμάτευτη. Ειναι θεμέλιο της δημοκρατίας και βασική αρχή του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Οι διαγραφές, ακόμη και με επιχειρήματα για αστοχίες, δεν έλυσαν ποτέ και ούτε θα λύσουν πολιτικά προβλήματα.
Η παράταξη χρειάζεται ομοψυχία και σχέσεις εμπιστοσύνης, οι οποίες χτίζονται με συλλογικές λειτουργίες και συντροφικότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές: «Θέλει να κερδίσει χρόνο για να διαχειριστεί τον εκβιασμό»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής για την αναβολή της προ ημερησίας συζήτησης και ζητά εκλογές με φόντο τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νίκος Ανδρουλάκης
Γιώργος Φλωρίδης: Αυτεπάγγελτη δικογραφία για κακούργημα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα βίντεο μέσα από τη δίκη
Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε και στον Νίκο Κωνσταντόπουλο λέγοντας πως: «Θέλω να πω ότι επιστρατεύτηκε για να συμβάλλει στο να δημιουργηθούν εμπόδια για τη διεξαγωγή της δίκης
Ο Γιώργος Φλωρίδης 16
Νέα επίθεση Σαμαρά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμο της διαφθοράς - Ζήτησε απαντήσεις γιατί παρακολουθούνταν το τηλέφωνό του
«Η ΝΔ κινδυνεύει να καταστεί ένα κόμμα αποσυνάγωγο», είπε και άσκησε κριτική για Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Αντώνης Σαμαράς
Ανανεώθηκε πριν 14 λεπτά
38
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμα και σήμερα στη Βουλή η δικογραφία για τους 11 βουλευτές της ΝΔ – Κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε απιστία
Στην τεράστια δικογραφία περιλαμβάνονται κατά πληροφορίες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που ακούγονται τα πολιτικά πρόσωπα να ζητούν εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια για συγκεκριμένους παραγωγούς
Βουλή