Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για παγκόσμια ημέρα αυτισμού: Διαχρονική υποχρέωση μια συμπεριληπτική κοινωνία με ισότιμους όρους

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για παγκόσμια ημέρα αυτισμού: Διαχρονική υποχρέωση μια συμπεριληπτική κοινωνία με ισότιμους όρους

Η 2α Απριλίου έχει οριστεί Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Με αυτή την αφορμή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε σήμερα (02.04.2024) σε  τουρνουά μπόουλινγκ για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος. 

«Εκδηλώσεις όπως αυτή διαλύουν τις προκαταλήψεις, τον φόβο, την έλλειψη αποδοχής, την απομόνωση, τον εν γένει αρνητισμό που δυστυχώς πολλές φορές βιώνουν», ανέφερε σε ανάρτησή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Και σημείωσε ότι υπενθυμίζουν ότι έχουμε διαχρονική υποχρέωση να φροντίζουμε ώστε τα άτομα αυτά, που προσλαμβάνουν με διαφορετικό τρόπο τον κόσμο, να μπορούν να ζουν σε μια συμπεριληπτική κοινωνία με ισότιμους όρους.

Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας

Παρακολούθησα με χαρά το 8ο τουρνουά μπόουλινγκ για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, μια αθλητική γιορτή που πραγματοποιήθηκε και φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, και έφερε ξανά κοντά παιδιά και νέους από δομές της Αττικής και άλλων κοντινών πόλεων.

Οργανωμένο από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, το τουρνουά είχε παιχνίδι, διασκέδαση, και βραβεία για όλους, αφού σε μια διοργάνωση όπως αυτή, άξια να επιβραβευθεί δεν είναι τόσο η επικράτηση, όσο η συμμετοχή, η ενεργητική παρουσία σ’ ένα κοινωνικό περιβάλλον την οποία πολλές φορές στερούνται όσοι πάσχουν από την πολύπλοκη αυτή νευροαναπτυξιακή διαταραχή.

Προσφέροντας ευκαιρία για αναψυχή και κοινωνικοποίηση στους νέους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, εκδηλώσεις όπως αυτή διαλύουν τις προκαταλήψεις, τον φόβο, την έλλειψη αποδοχής, την απομόνωση, τον εν γένει αρνητισμό που δυστυχώς πολλές φορές βιώνουν.

 

Και μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε διαχρονική υποχρέωση να φροντίζουμε ώστε τα άτομα αυτά, που προσλαμβάνουν με διαφορετικό τρόπο τον κόσμο, να μπορούν να ζουν σε μια συμπεριληπτική κοινωνία με ισότιμους όρους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις