Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Τέμπη: Πάνδημο το αίτημα για αλήθεια, λογοδοσία και απονομή δικαιοσύνης

«Το δυστύχημα και τα ανοικτά ερωτήματα που το συνοδεύουν κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυμα για τη μαύρη επέτειο της συμπλήρωσης δύο ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έστειλε σήμερα, Παρασκευή (28.02.25), ημέρα των μεγάλων συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  

«Η τραγωδία των Τεμπών είναι μία μαύρη σελίδα της ιστορίας μας. Ο πόνος και ο θυμός για τις αδικοχαμένες ζωές αγγίζουν όλη την κοινωνία» ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να συνεχίσει:

«Το δυστύχημα και τα ανοικτά ερωτήματα που το συνοδεύουν κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς».

«Δύο χρόνια μετά, το αίτημα για αλήθεια, λογοδοσία και απονομή δικαιοσύνης είναι πάνδημο και θεμελιώδους σημασίας για την Πολιτεία μας», κατέληξε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 125