Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μυστικό ραντεβού πριν την ανακοίνωση Μητσοτάκη

Σακελλαροπούλου

Σε ένα ραντεβού που έγινε υπό άκρα μυστικότητα στο σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λυκαβηττό “κλείδωσε” η απόφασή του να προτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το μυστικό ραντεβού έγινε πριν από μερικές μέρες στο σπίτι του πρωθυπουργού και φαίνεται πως η συνάντηση αυτή ήταν το πιο ουσιαστικό βήμα για να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρότασή του η Κατερίνα Σακελλαροπούλου να είναι η επιλογή του για την Ηρώδου Αττικού.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε στο… μανίκι του το χαρτί του αιφνιδιασμού. Δεν είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του κανέναν, ούτε τους πιο στενούς του συνεργάτες. Κι εκείνοι ακόμα δεν γνώριζαν για τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λυκαβηττό.

Click4more Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία

Όταν η πρόεδρος του ΣτΕ περνούσε το κατώφλι της οικίας Μητσοτάκη δεν γνώριζε ότι ο πρωθυπουργός θα επέλεγε εκείνη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ούτε και το έμαθε τότε, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχαν μια αναλυτική συζήτηση. Ο πρωθυπουργός το μόνο που αποκάλυψε στη συνομιλήτριά του ήταν πως εκείνη ήταν μια από τις επιλογές του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά δεν της ανακοίνωσε την απόφασή του. Η συνάντηση διήρκεσε πολλή ώρα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να καταπιάνονται με σειρά από θέματα.

Η συνάντηση στην Λυκαβηττό, βέβαια, δεν ήταν η πρώτη που είχαν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου. Είχαν συναντηθεί και τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Κ. Μητσοτάκης ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Κ. Σακελλαροπούλου η νέα πρόεδρος του ΣτΕ.

Όλα δείχνουν πως σε εκείνο το μυστικό και πολύωρο τετ α τετ στο Λυκαβηττό «κλείδωσε» η απόφαση Μητσοτάκη να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Και παρόλο που όλα είχαν κλειδώσει, ο πρωθυπουργός κράτησε την απόφασή του μόνο για… εκείνον και την ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή σε πολύ στενό κύκλο συνεργατών του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις