Πολιτική

Κατέθεσε ο Ανδρέας Ξανθός στο Ειδικό Δικαστήριο – Δε ζημιώθηκε το δημόσιο το 2015

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τυπική παράλειψη έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος στη μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων του 2015 από τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, καταθέτοντας σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη σημερινή του κατάθεση στη διαδικασία, τις προϋποθέσεις και τις αλλαγές που είχαν γίνει στη νομοθεσία τις τιμολογήσεις των φαρμάκων από το 2015 έως και σήμερα,ενώ, ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι δε ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων κατά την επίμαχη περίοδο.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι αρμόδιος και υπεύθυνος για τις τιμολογήσεις των φαρμάκων το επίμαχο διάστημα ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι ουσιαστικά αυτό που κάνει ο υπουργός είναι να βάζει μόνο την υπογραφή του καθώς υπάρχουν αρμόδιες επιτροπές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, εάν η κυρία Τουλουπάκη είχε σχέση με τον κ. Κουρουμπλή, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνωρίζει και προσέθεσε ότι κατά την εκτίμησή του δεν μπορούσε να έχει. Σε άλλη ερώτηση της προέδρου εάν ο κ. Κουρουμπλής μεσολάβησε στην κ. Τουλουπάκη, η απάντηση του μάρτυρα ήταν «όχι» όπως και στο εάν η κυρία Τουλουπάκη ήθελε να βλάψει ή να ωφελήσει κάποιον ή τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Μάλιστα, ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για “πολιτικό αντιπερισπασμό” επισημαίνοντας ότι η υπόθεση αυτή έχει κλείσει από το έτος 2018 από τη Βουλή, μετά από εκτενή συζήτηση, καθώς υπήρξε πρόταση για εξεταστική επιτροπή και τόνισε ότι «είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη μου οι δύο κατηγορούμενοι να βρίσκονται στη θέση αυτή, είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρυσοχοΐδης: 3.254 συλλήψεις μέσα στη διετία από το ελληνικό FBI – Τι είπε για Pizza Fan και Χωριάτικο
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε ότι δύο μεγάλες υποθέσεις φορολογικής απάτης ερευνώνταν επί ενάμιση χρόνο και ζήτησε να βρεθεί λύση για τις συγκεντρώσεις του Ηλία Κασιδιάρη
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μήνυμα Γεραπετρίτη στην Τουρκία μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες: Οι θαλάσσιες ζώνες δεν είναι πεδίο πλειστηριασμού
«Υπάρχουν κανόνες οι οποίοι διέπουν τις σχέσεις μεταξύ όμορων θαλασσίων χωρών και αυτοί οι κανόνες θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης, ΟΗΕ, ΥΠΕΞ 9
ΕΛ.Α.Σ.: Πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για το σόου Κασιδιάρη και τη στάση της αστυνομίας
Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακέραια πολιτική ευθύνη για τις συνθήκες που επέτρεψαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Κασιδιάρη την ημέρα της εθνικής επετείου
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR 17