Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Καθυστερήσεις στα μέτρα καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης καυσίμων

Καθυστερήσεις στα μέτρα καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης καυσίμων

Καθυστέρηση εφαρμογής των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων και υγραερίων, επεσήμανε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων που συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και διάθεσης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.) με την εφαρμογή των νόμων 4072/2012, 4177/2013, 4254/2014 για την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών Εγκαταστάσεις Διυλιστηρίων, Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, Μεγ. Καταναλωτών, Ιδιωτικών Πρατηρίων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Μεταφορικά μέσα χερσαία και θαλάσσια, Πρατήρια αφορολόγητων καυσίμων, κ.λπ.

Η ΠΟΠΕΚ κάνει λόγο επίσης για καθυστέρηση υλοποίησης βασικών νομοθετικών διατάξεων, όπως η έκδοση υπουργικής απόφασης για την μοριακή ιχνηθέτηση των υγρών καυσίμων.

Ο κ. Αλεξιάδης, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΠΕΚ, δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά προκειμένου να εκδοθούν όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε