Πολιτική

Κατηγορηματική Γεροβασίλη: “Δεν τίθεται θέμα απολύσεων”

Οι επόμενοι μήνες είναι μήνες εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για τη δημόσια διοίκηση, δηλώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια λειτουργική, αποτελεσματική και αξιοκρατική δημόσια διοίκηση, προκειμένου να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας και στην ανασύνταξη της κοινωνίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη στη συνέντευξή της στο “Έθνος της Κυριακής” αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ θέμα απολύσεων, εξηγεί ότι «η αναλογία προσλήψεων -αποχωρήσεων έχει μεταβληθεί από το αρχικό 1 προς 5 στο 1 προς 4 για το 2017 και 1 προς 3 για το 2018».

Αναφορικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας τονίζει ότι «είναι ένα σημαντικό “εργαλείο” για την ανακατανομή του προσωπικού των πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων βάσει των πραγματικών αναγκών κάθε φορέα», προσθέτοντας ότι «με το νέο σύστημα η μετάταξη γίνεται και πάλι η κύρια μορφή κινητικότητας και είναι εθελούσια».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η απόσπαση συνιστά πλέον μια κατ΄εξαίρεση μορφή κινητικότητας, πρέπει να συνδέεται με την ύπαρξη αποδεδειγμένα σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και να έχει περιορισμένη διάρκεια».

Για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ότι «έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας με βάση τη συμφωνία του Μαϊου, το ίδιο καλούνται να κάνουν όλες οι πλευρές» και υπογραμμίζει ότι «έτσι η χώρα θα εκπέμψει σήμα ότι η οικονομία σταθεροποιείται και ανακάμπτει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντόρα Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση αδικείται από φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς – Δεν μιλάω πρώτη φορά για ”καβαλημένα καλάμια”»
«Στη δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις φιλοδοξίες του. Εμένα με ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το κόμμα Σαμαρά
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει στον δρόμο: Το μεγάλο στοίχημα της ΕΛΑΣ μετά τη ΔΕΘ
Με οργανωτικό δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα και κυβερνητικό πρόγραμμα πλέον στο τραπέζι, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη περνά από τη φάση της συγκρότησης στη δοκιμασία της κοινωνικής απήχησης
Ο Αλέξης Τσίπρας 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κοντολίζα Ράις στο Στάνφορντ: Η πορεία της Ελλάδας και το όραμα για το 2030
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την Κοντολίζα Ράις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των διαδοχικών κρίσεων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 59