Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κατρούγκαλος για Βενεζουέλα: Συντασσόμαστε με την Ευρώπη – Σκληρή επίθεση από το ΚΚΕ

Κατρούγκαλος για Βενεζουέλα: Συντασσόμαστε με την Ευρώπη – Σκληρή επίθεση από το ΚΚΕ

Με προσωπικό tweet ο Γ. Κατρούγκαλος ανέλαβε να γνωστοποιήσει την θέση της κυβέρνησης, «κερδίζοντας» τον χαρακτηρισμό «μεντεσές των ΗΠΑ» από το ΚΚΕ.

Την θέση του υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στην κρίση της Βενεζουέλας, διατύπωσε με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο Γιώργος Κατρούγκαλος, από το Κατάρ όπου βρίσκεται σήμερα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε χώρες του Κόλπου.

«Στην κρίση της Βενεζουέλας η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρώπη και τις θέσεις της ΑΕ της ΕΕ Φ. Μογκερίνι τις οποίες συνδιαμόρφωσε. Και σε αυτήν την περίπτωση φάνηκε ποιά πολιτική δύναμη είναι δημοκρατική αλλά και πραγματικά ευρωπαϊκή. Με την Ευρώπη των πολλών, των λαών και των αξιών» γράφει ο υπουργός Εξωτερικών.

Επιπλέον, ο Γ. Κατρούγκαλος επισήμαινε ότι «δηλώσεις στελεχών της ΝΔ φαίνεται να ευνοούν στρατιωτική “λύση” στη Βενεζουέλα» και σημείωνε ότι «οι Έλληνες ξέρουμε δυστυχώς από παρόμοιες “λύσεις”», φωτογραφίζοντας τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

ΚΚΕ: «Μεντεσές» των ΗΠΑ και της ΕΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά από ένα 24ωρο εκκωφαντικής σιωπής, σχετικά με το εξελισσόμενο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, ήρθαν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών να επιβεβαιώσουν το ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως “μεντεσέ” των Αμερικάνων και της ΕΕ» ανέφερε ανακοίνωση του ΚΚΕ, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση που έκανε ο κ. Κατρούγκακλος

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν καταδικάζει την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον του εκλεγμένου προέδρου της χώρας και του βενεζουελάνικου λαού, αλλά υιοθετεί κι όλους τους στόχους της λεγόμενης “αντιπολίτευσης”, συντασσόμενη ανοιχτά με τις θέσεις της ΕΕ που παραπέμπουν ξεκάθαρα σ’ ένα “ήπιο πραξικόπημα” στη Βενεζουέλα. Άλλωστε οι περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ -δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές- έχουν ήδη αναγνωρίσει τον αχυράνθρωπο των Αμερικάνων, Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ που καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός, όπως πολλές φορές έχει κάνει στο παρελθόν, χρειάζεται και τώρα να καταδικάσει την επέμβαση των ΗΠΑ-ΕΕ στη Βενεζουέλα, μαζί και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που παίζουν το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις